Els inscrits a Podem han votat a favor de la continuïtat de Pablo Iglesias i d’Irene Montero al capdavant del partit. Un 68,42% dels inscrits (128.300 vots) els ha fet costat després de la polèmica oberta arran de la compra de la seva nova casa. Ho ha anunciat el secretari d’organització, Pablo Echenique, en un missatge a Facebook. El ‘no’ ha tingut un suport del 31,58% dels inscrits (59.224 vots). Hi han participat prop de 190.000 persones, una xifra superior als 155.000 del congrés de Vistalegre 2.

‘Consideres que Pablo Iglesias i Irene Montero han de continuar al capdavant de la secretaria general de Podem i com a portaveu parlamentària?’. Les respostes possibles eren ‘Sí, hi han de continuar’, o bé ‘No, han de dimitir i deixar l’acta de diputats’. Tots dos es van comprometre a deixar el càrrec si guanyava la segona opció o bé si la participació era baixa. Tanmateix, no van posar-hi cap topall. ‘M’agradaria que hi hagués més de cent vint mil vots. Crec que seria espectacular’, és l’única referència que va donar.

La consulta, la van decidir i anunciar Iglesias i Montero en una conferència de premsa la setmana passada amb la intenció de posar fre a allò que qualifiquen de ‘persecució mediàtica’ després d’haver-se sabut que havien adquirit un xalet als afores de Madrid amb una hipoteca de 540.000 euros. La notícia va generar malestar dins la formació morada i tots dos van decidir de deixar el futur polític en mans de les bases.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]