El Comitè Olímpic Internacional (COI) aha donat llum verda a la candidatura de Pirineus-Barcelona perquè comenci a treballar en una proposta concreta per a l’organització d’uns Jocs d’Hivern l’any 2030. La seva postura s’ha donat a conèixer aquest diumenge a la tarda a Buenos Aires (Argentina) –la matinada de dilluns tenint si es té en compte l’hora catalana–, en una reunió en el marc dels Jocs Olímpics de la Joventut.

El consultor del COI, Gilbert Felli, ha presentat l’informe que ha elaborat a partir de la seva visita de tres dies a Catalunya ara fa tot just un mes. L’aval d’aquest organisme fa possible el pas a la següent fase, que consisteix en formalitzar la pre-candidatura una vegada s’ha constatat que el territori compta amb les infraestructures necessàries per poder acollir l’esdeveniment.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb