Periodistes soldats disparen al confinament

Com poden creure els apologetes del PSC que els serveis sanitaris s’han col·lapsat cada any excepte aquest?

Vicent Partal
Vicent Partal
11.04.2020 - 04:29
Actualització: 11.04.2020 - 06:29
VilaWeb

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

El Periódico ha publicat un article del periodista Michele Catanzaro en què afirma que el col·lapse hospitalari anunciat com a possible conseqüència del coronavirus i que ha servit de base a la demanda del confinament en realitat no ha existit.

A partir d’aquest article, i fins i tot manipulant-lo, s’ha organitzat tota una autèntica campanya política desencadenada a l’uníson pel PSC sector política i pel PSC sector periodisme. Bàsicament per continuar atacant els monstres del moment, Oriol Mitjà, el govern de la Generalitat i l’independentisme o, de manera més general, qualsevol que s’opose en el punt que siga a l’autoritat competent. Els apologetes de Pedro Sánchez han eixit tots en tromba a fer servir aquest text per a ‘demostrar’ que el govern espanyol tenia raó i que la Generalitat era una exagerada.

Aquesta onada d’atacs sense mesura ha indignat amb raó moltíssimes persones. Hi ha testimonis, sobretot de sanitaris que a alguns els haurien de fer caure la cara de vergonya. Per exemple aquest indignat enfilall del doctor i catedràtic Ramon Brugada. Per qualificar això d’ara Jordi Fontanals ha trobat una magnífica definició: ‘periodistes soldats’. Una definició molt encertada que jo compartesc i que segurament caldria ampliar també, coherentment, a ‘polítics soldats’. Perquè, al cap i a la fi, amb això que descrivim, el que se cerca i s’aconsegueix fins a un cert punt és la militarització del debat públic que pretén Sánchez desplegant tota la seua faramalla bèl·lica. Es tracta de no pensar, d’obeir als teus generals, de lluitar a mort per conquerir qualsevol cota que ordene l’alt comandament, si cal marginal i si cal al preu de la teua vida, de seguir les ordres a cegues…

Per això la utilització de l’article d’El Periódico pel batalló socialista ha passat per alt, amagat o manipulat, fets essencials, algun dels quals, el mateix Catanzaro ‒a tall d’exemple, quan omet, no sé si per desconeixement, que les dades oficials del govern espanyol certifiquen que el col·lapse del sistema es va produir de manera efectiva el 28 de març en nou comunitats autònomes, o quan no explica, malgrat criticar-los, que el manifest dels seixanta-nou científics va ser clau per a conscienciar la societat perquè s’adoptassen les mesures que efectivament han rebaixat el perill que ells mateixos advertien que podíem córrer.

Però tant hi fa, perquè el text ara ja serveix només per a executar la campanya política que importa als socialistes avui, que no és cap altra que justificar com siga i al preu del que siga l’absurda decisió del govern PSOE-Podem d’aixecar dimarts que ve el confinament total. I és en funció d’això, i de la forma matussera que inevitablement implica l’exercici bèl·lic, que els soldats ho arrasaran tot. Menystenint  miserablement en alguns casos l’esforç immens de la població i d’una manera molt especial dels treballadors del sistema públic de salut, que han fet una adaptació intel·ligent i coordinada dels recursos, en canvi de concentrar tot l’esforç en una sola causa i de deixar de banda la resta. Quants càncers no s’han diagnosticat aquests dies? Quantes pròtesis s’han deixat de posar? Quantes hèrnies no s’han operat? Quants malalts han hagut d’ajornar mesos el seu tractament? No és això un col·lapse?

La cosa tanmateix té un punt de grotesc i incoherent que cal remarcar. El Periódico, el mateix diari que el 9 d’abril publica que el col·lapse no ha existit, el vint de març publicava que ‘Les UCI més saturades comencen a seleccionar els pacients’. Un article en què afirmava que ja ‘no pot prevaler el principi de “el primer a arribar, el primer a ingressar”, sinó que en una situació tan “excepcional” s’ha de manejar com si fos “medicina de catàstrofe”‘.  I no és això un col·lapse?

En el cas dels soldats polítics, la incoherència (per no dir obertament el ridícul) encara és més molt gran. N’hi ha prou amb un exemple: mireu aquesta nota del PSC del 7 de maig de 2018. Assumpta Escarp hi afirma que ‘tot i que la grip no ha entrat encara en fase d’epidèmia, el col·lapse a les urgències evidencia que els pretesos plans de millora del passat govern no són efectius’. O aquesta altra de l’11 de gener de 2017, en què ella mateixa demana al conseller Comín que ‘abordi els problemes que ara i cada dia pateixen els nostres ciutadans i ciutadanes amb el col·lapse als serveis d’urgències’. O encara aquesta en què el diputat Òscar Ordeig diu que ‘el col·lapse a hospitals i CAP mostra la realitat d’un país que pateix de desgovern des de fa sis anys’. Podríem continuar durant hores perquè la paraula ‘col·lapse’ apareix massa sovint a les notes de premsa del PSC, però això només evidenciaria que segons els socialistes hi ha hagut un col·lapse sanitari ja fa anys que justament aquests darrers dies ha desaparegut.

De segur que en vista d’aquestes flagrants contradiccions us preguntareu com és possible que aquesta gent, els soldats, observen i visquen en una realitat tan diferent de la realitat en què els ciutadans vivim cada dia. Com poden creure que els serveis sanitaris s’han col·lapsat cada any excepte aquest? Bé, precisament això passa en tots els ‘moment Txornòbil‘, quan els règims trontollen de debò, fins al punt d’esdevenir un perill concret per a la seua població, per a cadascun dels seus ciutadans. Segons les dades d’ahir, actualitzades a les 18.55, a l’estat espanyol ja hi ha hagut 15.970 morts, el tercer en xifres totals i on més gent, en termes relatius, ha mort.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
10.04.2020  ·  22:35

Probablement, tots aquests soldats periodistes i soldats polítics desconeixen que tots ho són d’infanteria. D’aquells que en la guerra combaten a peu. En el seu cas, a canvi d’un salari (en el seu cas soldada). Un detall, sobre la infanteria. És una de les coses que recorde de les classes ·”teòriques” de quan jo vaig fer el servei militar.
“A una batalla, la funció de l’artilleria és disparar sobre la infanteria. A ser possible, la enemiga”. I, com a conseqüència d’aquesta, l’altra: La infanteria és allò que es coneix com a carn de canó.
Per si en algun moment tots aquests soldats que ataquen sense pensar, obeint cegament les consignes dels seus oficials, es troben a una mala posició i l’artilleria els abat. Encara que siga la seua.

Jordi Camprubí
Jordi Camprubí
10.04.2020  ·  23:18

Estem en mans d’una colla d’irresponsables per dir-ho suaument. En pagarem les conseqüències i no trigarem pas massa. Dimarts serà el dia. El senyor Iceta ha acabat embogint víctima del seu infantilisme i amb un odi malaltís envers la Generalitat i qualsevol persona que no combregui amb la seva visió còsmica de la realitat.

francesc felip
francesc felip
10.04.2020  ·  23:28

S’agafen a un clau ardent i confonen, com sempre, el que els hi agradaria amb la realitat. I la realitat es tossuda.

ASERET ALMAR
ASERET ALMAR
10.04.2020  ·  23:33

Del Periòdico no en diria periodisme. Sense anar gaire lluny, la nota que va publicar arran dels fets d’agost de 2017 quan intentava embrutar el nom dels mossos d’esquadra. I del PSC, fa temps que va perdre la C.
Amb la repassada de les notes de premsa queda clar que parlaven de col·lapse hospitalari quan la situació era una dècima part de l’actual. I la situació d’ara, què és?

joan rovira
joan rovira
11.04.2020  ·  00:12

Els partits espanyols no tenen comparació possible amb els d’arreu perquè tots ells són hereus de la transacció espanyola que tenia com a objectiu principal mantenir el sistema colonial a la península d’Espanya espanyolitzada. Que la història oficial tan espanyola com la subordinada catalana, que és majoritària, s’ha encarregat d’ocultar a la ciutadania; de la mateixa manera que varen fer amb els esdeveniments del 1931, 1976 i ho intenten, amb la col.laboració dels partits autonomistes catalans, amb el primer d’Octubre del 2017.

Tal com demostra la confluència de les esquerres amb les dretes espanyoles en la repressió contra Catalunya amb l’aplicació del 155 i el manteniment pel govern actual del PSOE i Unidas Podemos de les mateixes sancions i comportaments inadmissibles, per criminals, amb la pandèmia. Perquè els que eren antifranquistes comparteixen amb els franquistes el colonialisme en ple segle XXI sobre tota la Nació catalana. El seu no és un compromís amb els valors democràtics i respecte als drets humans universals sinó amb el sotmetiment i explotació de les persones d’altres nacions de la península.

És un cas únic a la història de l’Europa occidental de postguerra on encara perviu, gràcies als partits i votants antifranquistes, el colonialisme feixista al continent. Tal com comencen a adonar-se arreu que l’autodeterminació de Catalunya permet alliberar una minoria nacional, fortament colonitzada i llargament maltractada. Explotada econòmicament, perseguida políticament i falsejada, també amb la pandèmia, informativament; per tal de mantenir a costa de vides humanes, amb la col•laboració de periodistes i polítics indesitjables, la seva submissió.

jaume vall
jaume vall
11.04.2020  ·  00:24

On té la dignitat, en Miquelet?

Oriol Roig
Oriol Roig
11.04.2020  ·  00:52

En Pedro Sánchez és un estadista amb visió de futur. En Rajoy es va pulir la guardiola de les pensions. En Sánchez es pulirà la meitat dels pensionistes amb la seva autoritat imcompetent. Problema ressolt. Matar vells fa lleig, però si ho fa un virus…

Antoni López
Antoni López
11.04.2020  ·  01:21

Reflexioneu companys…recordeu que ELPERIÓDICO te relació directe amb l’FBA i quan reben una enformassió els balla la panxa, poca conya.

Ramon Sans
Ramon Sans
11.04.2020  ·  01:25

El colapso de la sanidad empieza en primaria CAPs y acaba en las UCIs pasando por los servicios de urgencias y de plantas de ingreso.

Falta material , TEST y EPIS , sin eso la primaria COLAPSA , no puede proteger ni tratar la gente mayor de residencias , no son posible protocolos , no es posible garantizar que los trabajadores que atienden a los abuel@s no tengan la enfermedad , no pueden tranquilizar a quienes les consultar ni dar un diagnóstico fiable…. COLAPSA LA PRIMARIA y las RESIDENCIAS CAEN … LA FALTA DE MATERIAL DEPENDE EN EL ESTADO DE ALARMA DEL PSOE Y PODEMOS … soldados de mierda …

Como ha colapsado la PRIMARIA , LOS PACIENTES SOBRECARGAN URGENCIAS …. no es posible hacer seguimientos de manera adecuada , LA FALTA DE TEST Y PROTECCIONES hace que España sea el país del mundo CON MAS SANITARIOS INFECTADOS del mundo. El personal sanitario lo da TODO , pero es imposible atender a todo el mundo …

El NEW YORK TIMESlos etiqueta de sanitarios KAMICACES … el video no tiene desperdicio https://www.nytimes.com/video/world/europe/100000007051789/coronavirus-ppe-shortage-health-care-workers.html

El colapso SUBE A PLANTAS DE ENCAMAMIENTO , se habren hospitales de campaña , hoteles y se reacondicionan espacios sanitarios QUE NO SON LOS IDONEOS , PERO MEJOR ESTO QUE NADA , no se salvarán todos PERO SI LOS MÁS POSIBLES …. porque los medios son limitados , materiales y humanos … se incumplen medidas de aislamiento el IFEMA ES LA LOCURA , vestuarios sin seguridad , no se cumplen las distancias entre pacientes , descoordinación en los turnos de trabajo , videos donde se ven a pacientes aplaudiendo de pie sin respetar distancias , aceptación de pacientes SIN TESTS REALIZADOS …. ESO ES EL COLAPSO …

Y LAS UCIs el último eslabón , es la creme de la creme , en las epidemias los que te salvan la vida , pero de verdad … Y colapsan , COLAPSAN Y NO PUEDEN ACEPTAR A LOS PACIENTES , A TODOS LOS PACIENTES QUE HUBIESEN ACEPTADO UNOS MESES ANTES SIN EPIDEMIA SIN COLAPSO … https://elpais.com/sociedad/2020-03-26/las-uci-de-madrid-han-pasado-de-tener-641-camas-a-1500-en-20-dias.html

NO SON SOLDADOS , SON MERCENARIOS , MISERABLES MERCENARIOS QUE ATACAN A LOS QUE HACEN LO POSIBLE PARA EVITAR MÁS MUERTES … MISERABLES que atacaron antes ya a los que avisaban que venía la epidemia .

CUALQUIER ADJETIVO SE QUEDA CORTO .

GRACIAS A TOD@S L@S QUE SE DEJAN LA PIEL EN SERVIR A LA SOCIEDAD .

Lluis Molist
Lluis Molist
11.04.2020  ·  01:37

Per tot lo que anem veient, tot lo que anem sentits………espero en un futur poder portar totes aquestes persones a tribunals per el delicte de genocidi, ja que han primat la economia ( la del IBEX per suposat) a les vides de molts innocents) No perdonarem !!, tots sabem els noms i cognoms. ASSESINS !!!! Miserables fills de la Gran Puta

PAU BOLDU
PAU BOLDU
11.04.2020  ·  06:18

El psoe.podemos actuen igual que a l’alemania hitleriana. Que es el GAL sino hitlerisme? El gust per la mort per part de les esquerres es innat, i sempre els hi ha encantat matar als que no son nazional.socialistes, comunistes, maoistes, maduristes, gonzalistes i ara sanchistes

Carles Serra
Carles Serra
11.04.2020  ·  06:23

Gràcies com sempre Vicent; això que fas anàlisi del PSO€ de Catalunya, perquè el PSC fa anys que no existeix, no bé d’ara, representant el Lerrux, pur cinisme i fatxenderia; Però malgrat el seu historial, em pregunto una vegada i moltes més, com és possible que ER i PDCAT hagin fet alcaldables, Diputacio i Consells comarcals elements d’aquest criminal partit ( perquè estem parlam de MORTS i patiments );,També com es posible que la Generalitat li perdones el deute per ser absorbits pel Grupo Ibérico el diari El Periódico; Com la merda es tant gran, tots estant empestifats.

JORDI PIGRAU
JORDI PIGRAU
11.04.2020  ·  06:30

magnifica la resposta d’ASERET ALMAR

El Periódico no fa periodisme, es un diari d’intoxicació…però es el més venut, a la gent els hi agrada que l’enganyin(curiós, no?)

Albert Miret
Albert Miret
11.04.2020  ·  07:41

Espanya és inviable en el món actual, econòmicament, administrativa, democràtica i moralment. Va haver de viure la major part de la seva història de l’almoina o del robatori a mà armada a tot arreu on sabia que els pobles no estaven armats i podien abusar de la seva hospitalitat. Quan de mica en mica, per pura incapacitat administrativa i militar van anar perdent tot el que havien robat (mig continent americà sencer i un quart de l’africà) i es van quedar com ara, en què només els queda la colònia catalana per a espoliar i aquesta comença a defallir per no poder suportar més el seu exagerat saprofitisme castellà, llavors es dediquen ja no demanar sinó a exigir, l’almoina als europeus (que no poden obligar), per a poder seguir fent creure als seus súbdits “apiratats” en una riquesa espanyola totalment inexistent. Per a poder mantenir aquesta ficció, necessiten arreplegar el que sigui d’allà on sigui, i quan ja no hi ha més préstecs per pura malversació, no dubten a insultar i destruir i al creditor europeu, i així, “mort el gos, morta la ràbia”. Ara, amb la situació de bancarrota tirant a misèria en què estan, no dubten -per a salvar l’oligarquia-, a sacrificar al poble, obligant-los a sortir a matar el monstre “coronavirat” absolutament desarmats, i per a cometre aquest genocidi “sin que se note el cuidado”, utilitzen els seus partits d’assalariats amb noms-mentida i tot l’exèrcit de sicaris del bolígraf i de la pantalla, per a enganyar a una Europa que -per la seva desgràcia- ara ja els va coneixent bé i, per cert, no li agraden gens.

GABRIEL MIR
GABRIEL MIR
11.04.2020  ·  07:53
Ignasi de
Ignasi de
11.04.2020  ·  07:54

S’ha mort lEnrique Múgica Herzoc. Era éll el senyor X? En Trilla, científic, és un científic soldat?
La convocatòria dels pactes de la Moncloa és el reconeixement de que s’ha acabat el règim del 78?

Daniel Llorca
Daniel Llorca
11.04.2020  ·  08:31

Comencen a notar-se els milions destinats pel Gobierno a fer-se publicitat

Fàstic immens. No són polítics O periodistes, són mercenaris. Els importa una merda les persones, només els importa el poder.

Carles Farre
Carles Farre
11.04.2020  ·  08:35

Mentre allà ataquen el soldat d’alta graduació dels il·lusos catalans, el monstre com Vilaweb l’anomena, l’Oriol Mitjà, tots els soldats d’ambdòs bàndols, encapçalats a Catalunya per els soldats col·legiats de mitjana graduació, ata

Jordi Miralda
Jordi Miralda
11.04.2020  ·  08:43

Estic molt d’acord que l’actuació de l’estat espanyol amb el coronavirus ha sigut pèssima i ha resultat en molts més morts com a conseqüència. Però cal anar en compte amb aquest argument, perquè molts altres estats a la Unió Europea també han actuat igual de malament. Fixem-nos amb què està passant a França, a Bèlgica, a Holanda, a Suècia, al Regne Unit. A tots aquests països, a causa de la negligència dels governs en voler fer un confinament només a mitges, en no voler cancel·lar votacions i altres actes, en no voler aturar l’activitat laboral prou aviat, està morint molta gent. Bèlgica s’està acostant ja a les mateixes morts per càpita per covid-19 que Itàlia i Espanya. I no parlem ja d’EUA, segurament el cas pitjor. Crec que el problema que tenim de polítics que baden sense fer cas dels científics i que no veuen més enllà de la lògica de l’economia capitalista és molt general. A Catalunya ho haguéssim pogut fer millor si fóssim independents, però això no és pas automàtic, cal tenir millors polítics, un comitè científic assessor del govern, cal tenir reserves nacionals de material sanitari, cal una coordinació público-privada de les empreses claus, i això són les coses que han funcionat millor a Alemanya i que expliquen que Alemanya hagi fet molts més tests i estigui controlant millor la pandèmia.

Anna CASACUBERTA
Anna CASACUBERTA
11.04.2020  ·  08:47

PSC és igual a immoralitat perquè sabent que mantexen continuen escrivint i xerrant pels descosits.

manel farré
manel farré
11.04.2020  ·  08:51
Belén Solé
Belén Solé
11.04.2020  ·  08:58

Aquest PSC és una vergonya pel socialisme.

Marià Puig
Marià Puig
11.04.2020  ·  09:04

El compartiré tant com pugui.

Bonaventura Casanova
Bonaventura Casanova
11.04.2020  ·  09:15

Hi ha una dada que no és fa pública, al menys jo la desconec. Quantes persones han mort per la COVID-19 als seus domicilis o residències, i quantes als hospitals i UCIs?. Digueu-me ingenu, però sempre he cregut que l’objectiu era evitar morts no disposar de llits buits a les UIC.

Blanca Anguera
Blanca Anguera
11.04.2020  ·  09:25

I davant de tot això, què diuen els metges, les infermeres i totes les persones que treballant per la salut?

Montserrat Agulló
Montserrat Agulló
11.04.2020  ·  09:32

Espanya ha tingut una CRESCUDA rapidísima de morts diaris, i porta 12 dies sent RÈCORD DEL MÓN en morts per habitant: avui 344, contra una mitja mundial de 13,2 (26 vegades més) Font:https://www.worldometers.info/coronavirus/

Feliçment estem començant una baixada tant ràpida com la pujada (Baixarem a quasi CERO morts diaris abans fí de més!. Sembla impossible, però es així.

Lo que semblava estrany, ara ha deixat de ser-ho, res és casual:

El CNI ha buscat LA MÀXIMA VELOCITAT d’inmunització natural (girar full en 1 mes i mig!, quan Xina ha tardat quasi 4).

En lloc d’aplanar la corba, “Madrid” s’ha dedicat fer TOT el CONTRARI, amb probable augment de morts: Una estratègia INCONFESABLE, però ara ja, EVIDENT!

1) Confinar lo mínim i lo més tard possible!
2) Centrifugar el més possible, per ACCELERAR la natural auto-inmunització (tipus Boris-Johnson)!
3) Desconfinar lo més aviat possible!
4) Això si, triplicant a corre-cuita els llits assistencials, per mitigar el col·lapse que NO APLANAR LA PUJADA comporta.

Ara s’entén l’estranya assimilació a “una guerra”: Els difunts seran el nostres “soldats heroicament caiguts”.

I tot plegat, per EVITAR SER INTERVINGUTS per Europa!

Tenir molts morts, no farà pàs que “ens” intervinguin.
Tenir molts mesos de aturada econòmica, segur que sí.

Alemanya va començar amb molt pocs morts (i ningú ho entenia). Ara ja va pujant LENTAMENT, acceptant que aquest any baixarà el seu PIB

Jordi Torres
Jordi Torres
11.04.2020  ·  09:42

Potser que el ‘Gobierno de España’ pregunti als responsables sanitaris de cada comunitat, que són els que en saben, si han col·lapsat o no els seus serveis sanitaris: en quina mesura i a partir de quin moment. Després hauria de publicar les dades per que estiguessin a l’abast de la població. Això seria el que hauria de fer un govern demòcrata competent, o si més no, amb una mínima decència i respecte per la veritat.

Mònica Vidal
Mònica Vidal
11.04.2020  ·  09:54

Fa dies que vaig pensant que al final el Gobierno enviarà l’exercit contra la població quan aquesta obri els ulls i es revolti. Aquesta notícia en podria ser un preludi.

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-delegacio-del-govern-espanyol-amenaca-peniscola-i-xeraco-per-haver-se-blindat-dels-turistes/

Temps al temps

Pep Agulló
Pep Agulló
11.04.2020  ·  10:04

SOLDATS O PATRIOTES DE PARTIT… LA MATEIXA FINALITAT

“Polítics soldats” (?). El caràcter de mercenari d’un soldat el fa més diletant, menys responsable, perquè funciona per jerarquia de comandament i no pas per convenciment ideològic que és més propi d’un fanàtic, per això vaig fer meva la idea de “patriotes de partit”, aplicat alguns polítics i alguns periodistes que defensen les mentides del partit per tapar la realitat. Patriotes de partit que sempre busquen ser premiats pel poder que defensen… Per fer un símil de la diferència, Iceta seria més un membre de la SS que no pas un soldat alemany…

Soldats o patriotes tant-se-val, sense ells com s’aguantaria una realitat tan punyent, si no és amb la mentida repetida des dels seus altaveus mediàtics?

Gemma R.
Gemma R.
11.04.2020  ·  10:06

Són capaços de dir les mentides més flagrants per partidisme, quan la democràcia exigeix que si cal estiguis per sobre del partit per a defendre-la. És un tresor que no es pot supeditar mai a res. I com de la manera més barroera els veiem día si día també fent-li el buit, fent-la de més, o tractant-la com si no exiatis directament. I això la suposada esquerra espanyolista!

Agnès Buscart
Agnès Buscart
11.04.2020  ·  10:09

…periodistes soldat i tots els que els segueixen…menteixen?…
o senzillament treballen per crear una realitat falsa que els convé…
NOMÉS LA SAVIESA DEL CONEIXEMENT I LA CULTURA DE VERITAT HO POT SOLVANTAR.

LLIBERTAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Francesc Font
Francesc Font
11.04.2020  ·  10:18

A veure, que en aquest moment Urgències estigui més o menys col·lapsada és un fet en el que no entraré, però es evident que la situació supera qualsevol situació previsible. fins i tot possible, perquè els serveis de salud ni es poden improvisar ni es poden ser exercits per voluntaris voluntariosos. Però respecte al tractament dels qui som usuaris “fixos”, diré el meu cas. Patint leucèmia i estant sota control, per sempre més, d’abans d’esclatar l’epidèmia tenia una cita, rutinària, al Clínic pel dimecres dia 15 d’abril, a fi de la periòdica extracció de sang. En la situació actual pensava si aquesta extracció s’ajornaria o qualsevol cosa semblant, però ja fa dies vaig rebre per correu electrònic el recordatori que el 15 d’abril, a la mateixa hora, he d’estar al punt d’extracció. I tot seguit el recordatori que dos dies després, una metgessa m’explicarà els resultats de l’analítica i em felicitarà si tot si tot es manté estable, o em renyarà si no he fet bondat. Total normalitat malgrat l’anormal situació, icetes, escarps i algunes alcaldese

Jaume Riu
Jaume Riu
11.04.2020  ·  10:47

No veig una república mundial, però sí és més aprop un continent federal i, fins i tot, ara ja és comença a entrellucar un món federal de repúbliques.
Tots aquests que es miren el melic i exerceixen el supremacisme de manipular la informació, a la Vanguardia o al Periódico, perquè és pensen que així són importants, s’extingiran tot sols.

Gerard Palacín
Gerard Palacín
11.04.2020  ·  10:58

Ja sabem què és el Peiódico i els seus periodistes i direcciò. Ja sabem que és el PSC des d’Iceta, a Asumpta Escart i Eva Granados. Com poden ser tan malvats? No se’n donen vergonya? Fins i tot el que persegueixen -quedar-se amb el poder- no respon a aquesta matussera estratègia. Ja sé que molts de nosaltres no els fem cap cas, sabem de quina pasta estan fets, però indigna! Indigna de veritat en temps com els presents en que la poblaciò estem patint una greu crisi, ara sanitària i al darrera la porta ja treu el cap la econòmica. I aquests individus, anar inflant, escampant la male llet, les mentides…

Josep Sierra
Josep Sierra
11.04.2020  ·  11:12

Això és tot el que podem, o jo puc, esperar dels ASSASSINS POLÌTICS de la gent del PSOE-PSC: continuar la seva masacre de ciutadans indefensos.

Oriol Ribera
Oriol Ribera
11.04.2020  ·  11:22

No oblidem que ER els hi dona suport a aquests assesins en serie

Guillem Canet
Guillem Canet
11.04.2020  ·  11:31

La meva dona tenia programada una angiografia per aquesta setmana. S’ha ajornat sine die. Fa 17 mesos li van posar un segon stent i estem pendents de veure si aixo funciona.

La meva observacio es que la major part de politics que ens manen tant a Madrid com aqui (aqui potser menys), son politics des de sempre. No han treballat de res abans. Pedro Sanchez, Salbador Illa, Iceta, Eva Granados i ho sento Aragones…i els que estan o ocupant carrec en algun organisme o seudoorganisme (Maurici Lucena), no toquen de peus a terra. No saben el que val un duro. L’unic que defensen es el seu plat de llenties i el dels seus.

Josep Salart
Josep Salart
11.04.2020  ·  11:50

Rés de nou a l’horitzó. Un dels càncers més malignes és un català espanyol.

Nosaltres, acabat això i a la primera oportunitat, arronear-los. No tindrem cap problema perquè són uns bocamolls i tenen més por del que sempre ens pensem.
A la propera, els veurem com es maten entre ells. Serà extasiantment divertit.

Adrià Arboix
Adrià Arboix
11.04.2020  ·  12:10

Un magnífic article. Moltes gràcies.

Victor Serra
Victor Serra
11.04.2020  ·  12:18

Tant el PSOE com el PSC han demostrat la seva ineptitud i la seva maldad . Des del minut ú han volgut aprofitar aquesta crisis per fer politiqueria i afeblir l’independentisme. Com que els ha sortit malament, ara busquen altres maneres destrossar el contrari, sense adonar-se’n que el necessiten per governar. Perquè qualsevol opciió de pacte amb les ultradretes significaria la desaparició del PSOE. Són un autèntic malson per a qualsevol persona decent que aspiri a tenir bons governants.

Enric Emo
Enric Emo
11.04.2020  ·  12:43

Totalment d’acord amb el Sr. Partal. Vivim immersos en una manera de fer política que no cerca el bé comú sinó bons resultats electorals i ocupar poder a tota costa. Moralment i cívicament és imperdonable.

Però crec que és en general que hem de ser capaços de ponderar i analitzar les situacions. Ens està passant amb el covid19, la salut i l’economia, per exemple. Aquí em pregunto, seguint l’exemple, si tots som capaços d’analitzar les dades segUents:

1. Un recent informe redactat per experts alemanys diu que al territori del seu país estudiat la mortalitat per covid19 va ser del 0,37%. Alemanya ha generalitzat els tests i per tant sabem amb molta més precisió els contagiats totals.

2. El confinament a Catalunya i a l’estat espanyol ha arribat tard però ha funcionat.

3. Aquest confinament posa en risc l’economia. Hi ha prediccions d’una crisi econòmica gravíssima. Es un fet molt important. L’economia no es pot oblidar. En el període 2008-2017 a Catalunya hi hagué 95.000 desnonaments!!! I no es poden comptar les desocupacions ràpides que no apareixen a les estadístiques judicials (Font Estudi Observatori DESC). L’atur pujarà. Mols contractes temporals no es renovaran. L’estat i la generalitat ingressaran menys diners doncs la reducció d’activitat impactarà en les recaptacions d’impostos. Espanya té un estat molt endeutat, a prop del 100% del PIB es deute. Potser el deute es pot incrementar però al final s’ha de tornar. No oblido la mala gestió del pressupost públic del govern estatal. No oblidem que els més pobres tenen esperances de vida inferiors.

4. Cal ponderació de la salut i l’economia. Dissenyar les polítiques sanitàries en equips multidisciplinaris de metges, epidemiòlegs i economistes.

5. El desconfinament només es pot fer amb garanties. No es pot enviar a la gent a treballar sense que tinguin assegurats els mitjans de protecció, per exemple. Tampoc sense que hi hagi capacitat per fer els tests que siguin necessaris.

Crec que tots hem de pensar ampliant la mirada. La vida és complexa.

Juan Martin ALEGRIA
Juan Martin ALEGRIA
11.04.2020  ·  13:48

Per recomanació de la meva professora de català, he llegit el conte “El meu amic Salom” de Salvador Espriu. Jo crec que me l’ha recomanat per descobrir la teoria de Crisant tot i tant que, ella, ha esgrimit l’excusa de fer un exercici de “o” obertes i tancades i de “s” sordes i sonores.

Bé. És veritat que des de fa dos anys arremeto sovint contra el “cumbayismo” d’una gran part del poble independentista català. Mai he volgut ofendre, només, potser, provocar per a avançar. Que se m’excusi la meva mancança d’humilitat.

No sóc català, és a dir, no comparteixo en el meu ADN la idiosincràsia del poble català. Provinc d’una nació molt més donada a reaccions més viscerals i menys de circumloquis. La visceralitat, segons les circumstàncies, és necessària perquè sinó et mengen la torrada.

Una gran part del poble català independentista durant els darrers dos anys ha après més dels seus polítics que durant els últims vint anys. Ha sigut un curs accelerat, sovint dolorós.

En la meva opinió els temps són greus, no només per causa del bitxo invisible sinó també per causa de l’altre bitxo, el bitxo d’un període econòmic desastrós en el qual ja estem immersos i, el pitjor, en mans d’un poder espanyol (no del poble espanyol) que no es pot permetre de canviar perquè per ells canviar significa desaparèixer i, òbviament, ningú vol desaparèixer i encara menys quan es viu del conte, del relat.

Les pròximes eleccions a Catalunya són crucials. No, no tracto de ser alarmista sinó realista i una mica visceral.

Salut i República de Catalunya.

P.S. Disculpeu les errades.

Joan Carles Viñoles
Joan Carles Viñoles
11.04.2020  ·  14:06

El militarisme, tant civil com militar, és un dels pilars de el nacionalisme espanyol de dretes com de l’esquerra

Josep Maria Martín
Josep Maria Martín
11.04.2020  ·  14:13

Quanta misèria hi ha en alguns cors humans!! No sabem si són bojos o assassins.
Però són miserables.

Era Hitler un boig o un assassí??

Albert Ventura
Albert Ventura
11.04.2020  ·  14:47

La propera onada ja convertiran els vells que quedin en Soylent Green.

Montserrat Puig
Montserrat Puig
11.04.2020  ·  14:59

16.000 morts, a data d’avui, a la consciència dels dirigents i soldats del psoe i psc.

Tots ells en són responsables.

D’altra banda, jo tampoc oblido, que governen (tot i que són tan ineptes) gràcies a ER.

Rosa Gispert
Rosa Gispert
11.04.2020  ·  15:22

No només els periodistes. Els militants i votants dels PSOE-podemos (i les versions locals PSC- Comuns) són incapaços de veure la realitat i s’aferren al “amb el PP hauria estat pitjor”.

Són fanàtics, malalts mentals incapaços de veure la realitat. Tant sols si acaben patint una desgràcia molt propera seran capaços de reaccionar?. O potser ni tant sols així.

Roser Caminals
Roser Caminals
11.04.2020  ·  16:32

Enric Emo: d’acord que la crisi econòmica no es pot ignorar, però si s’acaba el confinament tal com proposa el govern espanyol, tindrem una societat malalta poc disposada a consumir.

El desconfinament efectiu requereix proves Covid-19 generalitzades i un retorn gradual i molt pautat a l’activitat laboral. És així com es pot reduir el radi de destrucció del virus i alhora frenar el col.lapse econòmic, no omplint metros, autobusos i despatxos de treballadors infectats.

maria serra
maria serra
11.04.2020  ·  17:38

Un article tan punyen com verdader, la gent no els importa i si pensem amb els més grans , van sortir d’una guerra i van lluitar perquè els fills poguessin estudiar quan ells quasi no podien menjar , varen patir moltes mancances i ara aquests brètols els hi fan nosa . igual que els treballadors que s’han d’incorporar a la feina sense esperar el confinament .

Francesc Ermi
Francesc Ermi
11.04.2020  ·  17:55

És molt trist que un paio sense ofici ni benefici con l’Iceta que a part de “medrar” en la política no fotut res de bo en tota la seva punyetera vida tingui els sants pebrots de qüestionar la feina d’investigació de molta gent que està reconeguda a nivell mundial.

Vivim en un estat massa corrupte i fora bo que mirem de sortir-ne el més aviat possible.

Angels Linares
Angels Linares
11.04.2020  ·  18:32

Els comentaris anteriors son esplèndids.
Només m’hi afegeixo per subrrallar la darrera frase del Sr. Salart, que tan de bo i el karma ajudi, es compleixi lletra a lletra.

Francesc Fortian
Francesc Fortian
11.04.2020  ·  19:45

A Espanya val tot comtal de retenir el poder, tan se val que se sigui de dretes o d’esquerres.
El espectacle que esta donant el actual govern amb la complicitat del PSC, només mereix la resposta a les properes eleccions.
Quants morts catalans contarem per la temeritat del desconfinament exprés?

Francesc Romero
Francesc Romero
11.04.2020  ·  21:43

Per a evidenciar el col•lapse, i com a oftalmòleg que sóc:
1) no operem RES DE RES que no sigui urgent (en lo meu cas per exemple, cataractes). Re, ZERO.
Que la infanteria del PSC pregunti als pacients quant de temps porten en llista d’espera…
2) CONTRACTAR METGES ACABATS DE LLICENCIAR I ESTUDIANTS DE 6è DE MEDICINA (no són metges!!!) QUÈ ÉS?.

Eduard Samarra
Eduard Samarra
11.04.2020  ·  23:01

La Caitlin Johnstone, que ja he recomanat alguna vegada per aquí, els anomena “narrative managers who manufacture consent.”

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €

Més notícies