Pepet i Marieta

El grup Pepet i Marieta ha publicat un videoclip com a resposta a la denúncia de Vox acusant el cantant, Josep Bordes, d”exhibicionisme’ durant un concert en el 86 aniversari de les Normes de Castelló. ‘Davant la retallada de llibertats i la persecució del cos, presentem “Que nos quiten lo bailao” una oda a la llibertat d’expressió amb què reivindiquem el cos humà com a font d’inspiració artística’, explica el grup. Escolteu ací la cançó:

‘Que nos quiten lo bailao’ és a més la primera entrega de ‘Cossos’, un EP que publicaran progressivament durant els mesos vinents per a ‘denunciar els atacs a la llibertat d’expressió i el clar retrocés que suposen per a la creació artística’.

‘Tinc la consciència tranquil·la. No he comès cap il·legalitat. Algú vol treure rèdit polític d’una acció que forma part de la meua expressió artística dalt de l’escenari. Només he reivindicat la meva llibertat d’expressió’, va explicar llavors a l’ACN, arran de la controvèrsia que ha generat la denúncia. Com fa habitualment des de fa anys als escenaris, Bordes es va despullar per ensenyar les natges –i ocultant els genitals entre les cames- durant uns breus instants de l’actuació.

‘Forma part d’un número simpàtic en una cançó i no hi ha cap intencionalitat sexual’, va remarcar. Fins i tot, va dir, molts dels assistents, famílies i nens inclosos, es van apropar a la finalització del concert per felicitar-lo i fer-s’hi fotos. ‘Va transcórrer en un ambient distès, sense cap problema, ni paraula ni res que fes preveure que algú pogués desprestigiar un acte a favor de la llengua i cultura valencianes per treure’n un rèdit polític’, va dir.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb