Pau social, diu?

  • La recerca de la pau social és absolutament incompatible amb la negació del conflicte

VilaWeb
Manifestants a Tarragona, en protesta per la sentència del Suprem

Ahir es va saber que la fiscalia espanyola demana penes que sumen vint-i-set anys i tres mesos de presó contra cinc detinguts el 17 d’octubre de 2019 a Tarragona durant les protestes contra la sentència del Suprem. En concret, s’encaren a penes que van de quatre anys i mig de presó a sis anys i mig. Dos dels processats –Laura Solé i Joan Tortosa– ja van complir trenta-sis dies de presó provisional i són acusats, a més, de dirigir i dinamitzar un grup de persones que formaven barricades al carrer. Per acabar-ho d’adobar, la fiscalia, que ho aprofita tot com si això fos arròs al forn, els aplica l’agreujant de disfressa perquè duien la cara tapada.

Per a justificar aquesta desproporcionada amenaça contra els joves tarragonins, l’escrit d’acusació diu això: “Van trencar la pau social comportant-se de manera violenta”, bla, bla, bla… En aquesta acusació m’ha cridat molt l’atenció el recurs al concepte “pau social”. Perquè jo ja entenc que el treball del fiscal és aconseguir condemnes però, fent servir aquest argument, queda clar que o tenim davant un cínic d’un nivell superior o tenim davant un ignorant, un perfecte indocumentat, que no sap fer servir conceptes precisos. I si és fiscal i fa això anem malament.

Entenguem-nos: la pau social és, implica, la voluntat de mantenir la vida social d’una comunitat allunyada dels conflictes interns. S’entén, no? I això només es pot aconseguir oferint o bé consens o, si el consens no és possible, solucions pacífiques, canals de resolució del conflicte creat. Canals que ajuden a prendre decisions sobre aquests conflictes, que inevitablement apareixen en tota societat a partir dels desacords i les tensions entre els sectors diversos.

La pau social és una tècnica, si ho voleu dir així. Des del nivell més general al més concret. L’enfortiment de la democràcia, per exemple, ha estat sempre un gran mecanisme de generació de pau social. Com l’estat del benestar i l’ampliació –al màxim de persones– de les garanties econòmiques bàsiques per a sostenir una vida digna ha estat un altre gran mecanisme de generació de pau social. Tots dos al nivell macro. Al nivell micro, és habitual la resolució de conflictes quotidians amb el debat, la votació i la negociació i acceptant tothom el joc de les majories i les minories.

Per això, la recerca de la pau social és absolutament incompatible amb la negació del conflicte. I encara més amb la negació del possible canvi que pot implicar la resolució d’aquest conflicte.

I novament és molt senzill d’entendre, això. Si una part de la comunitat o una comunitat sent una necessitat important, la vol fer realitat i li responen, des de l’altra banda o encara més des del poder, tancant-li les portes i dient que no té ni el dret d’exposar què vol, aleshores el conflicte és completament inevitable. Per què al segle XXI ningú no es resigna a ser un simple esclau. I a Catalunya ha passat això. No es podia parlar de l’estatut i no es podia ni parlar del pacte fiscal? No es podia fer un referèndum? No es podia canalitzar el malestar de la població per l’espoliació, pel maltractament en les infrastructures, per l’insult constant i la marginació de la llengua? Doncs és a conseqüència d’això, de no acceptar mai el debat, que Espanya ha acabat trobant-se amb un procés d’independència com una casa de pagès. I no n’aprèn.

Per cert: tot el meu suport i la meua solidaritat amb els encausats de Tarragona i amb les víctimes –més de dues mil, ja– de la causa general desfermada des de Madrid. Especialment amb Laura Solé, que fou víctima d’una enorme brutalitat policíaca.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
JOSEP AMILCAR ALBERT
JOSEP AMILCAR ALBERT
08.02.2021  ·  22:16

Intentar trencar l’ordre establert és trencar la pau social, no? Doncs tot dit.

Ara sembla que com que ja no és un tema intern i les clatellades cauen al R78 desde totes bandes (Alemanya, Bèlgica, Xina, Russia…) els valedors del regim volen fer una reformeta perquè sols es castiguen amb penes dissuassòries però sense presó, les conductes que suposen la creació d’un risc per a l’ordre públic o la provocació d’algún tipus de conducta violenta.
Amb els criteris d’interpretació dels protectors del règim… fer com sí, sense que canvie res. No vos tancarem però vos escanyarem la butxaca, és el missatge?

Victor Serra
Victor Serra
08.02.2021  ·  22:18

Els jutges i fiscals espanyols sí que trenquen la Pau Social. Els podem denunciar per això ?

Josep Usó
Josep Usó
08.02.2021  ·  22:31

Segueixen avançant i envestint-ho tot al seu pas. No s’adonen que amb la seua tècnica per encarar els conflictes han acabat fora de joc. A tot arreu. Fins i tot dins del què ells anomenen sa casa.

Matilde Font
Matilde Font
08.02.2021  ·  22:31

Els presos polítics, els exiliats i els milers de represaliats simplement per defensar el voler aconseguir una societat més democràtica, són qüestions que no es poden admetre per cap persona humanament sensible i empàtica. La manera de demostrar-ho d’aquí no res és votant massivament el diumenge i que els del 155 i la represió (tots els partits unionistes) no tinguen cap opció de fer govern.
Per una altra part, tota la meua solidaritat amb tots els represaliats de tot tipus per tribunals, fiscalia i govern espanyol.

Josep Salart
Josep Salart
08.02.2021  ·  23:05

Cal votar massivament JUNTS x CAT

Carles Serra
Carles Serra
08.02.2021  ·  23:09

Apreciat Vicent, com bé dius, segons aquest jutges aquest joves varen perturbar la pau social; que més té que pasar per tenir clar que aquesta espaÑa es franquista, tant aquest jutges com una part important de la seva societat, no veus clar que hi ha també en el nostre País colonitzat, una part important de la societat que votarà aquest partit franquistes PPSO€-VOX -Cs, o aquells partits que els recolzant com Podemos /Comuns i ER. Aquesta és la puta realitat Vicent, malgrat la haver-hi sous de misèria, una majoria de les noves generacions sense futur i suma y sigue

Oriol Roig
Oriol Roig
08.02.2021  ·  23:50

La pau social… de qui? Perquè la pau social d’una majoria significant de catalans la van trencar els piolins d’ocupació hostiant gent pacífica que només volia votar. Jo no vull marxar d’Espanya, vull que Espanya marxi de Catalunya. Dels Països Catalans si pot ser.

Rosa Gispert
Rosa Gispert
09.02.2021  ·  00:17

Darrera dels nois d’Altsasu volen venjar-se dels nois de Tarragona. No es tracta de justícia, ni de pau social, ni de res que tingui a veure amb mantenir la convivència. Volen castigar i escarmentar tot allò que es mou, que pensa diferent, que gosa plantar-los cara i posar-los un mirall davant dels ulls per què vegin la seva brutalitat.
Els poders de l’estat són immundícia heretada del franquisme i la gent que hi colabora, votant els partits de la repressió i donant-hi suport és una vergonya inhumana.

Antoni López
Antoni López
09.02.2021  ·  00:33

“PPaz social”…para inventarse un concepto de tal calado hay que ser muy leido y muy escribido, hasta llegar a fiscal.
PS. Amb aquest bestiar ja pot anar escrivint, Vicent i naltros llegint.. que quan l’ase no vol beure…
Subscric el que diu n’Oriol Roig

Josep Sivillà
Josep Sivillà
09.02.2021  ·  01:24

Exacte, a Catalunya estem sent un simple esclau. I no ens resignem. No ens resignem.
D’això va la nostra lluita, de dignitat, de drets, de democràcia, de majoria d’edat, de decidir-ho tot sobre el nostre país. Ho volem decidir tot.
Hem caigut en mans d’uns trogloditas que son més i tenen les armes i s’han preparat amb la violència, que d’això en saben, i tenen el poder.
Però nosaltres ho tenim tot a perdre o tot a guanyar.
Persistirem i finalment guanyarem.

Shaudin Melgar
Shaudin Melgar
09.02.2021  ·  02:17

Gràcies, Vicent. Jo fa temps que estic indignadíssima i molt frustrada de veure cada dia, des d’aquestes terres canadenques, amb els seus problemes però a anys lluny de les coses que fa Espanya, com l’opressió als catalans sembla no tenir aturador, i no passa res, i com que no passa res, apa, endavant i a estrènyer fort.

Joan B. Gabarró
Joan B. Gabarró
09.02.2021  ·  03:04

Aquesta col·lecció de togats que intervenen en la causa general contra els demòcrates catalans, delaten inequívocament que estan al servei de la seva pretesa “unidad” saltant-se el dret, la justícia, les lleis, la dignitat i el què faci falta per atemorir-nos a tots. Com que així no ho aconseguiran, acabaran posant-se el tricorni (els hj posarà personalment l’uve palito) i s’inventaran qualsevol excusa per començar a disparar amb bala. És la seva gran aportació a la humanitat, fer-se grans i poderosos robant i matant a tort i a dret.

Secundí Mollà
Secundí Mollà
09.02.2021  ·  03:22

Del PP i afins ja ho sap tothom. Ara, però, cal dir ben clar i ben fort que el PSOE és una part fonamental de la repressió.

Joan López
Joan López
09.02.2021  ·  05:57

Estem a 5 dias de las votacions,si hi ha algù que te dubtes de anar-hi a votar,aquet article lo ha de llegir. No mès si als soberanistes guanyem,podrem defensarnos de aquesta gent(fiscals,jugtes,etc)que vol tancar a la presò a quelcom que sigui independentiste o que tingui relaciò amb el 1-0. Crec que tot resta molt clar I contundent,si anem tots a votar y guanyem,podrem fer front a aquesta persecussio I repressiò de la fiscalia(psoe-psc-podem-pp-cs-vox). Vinga senyores y senyors anem-hi a Votar,per tu,per tots,per Catalunya.

Carles Blas
Carles Blas
09.02.2021  ·  06:00

De jove, m’agradava col·leccionar segells. En vaig aplegar molts, en particular d’Espanya. El 1964 el règim franquista va fer una campanya anomenada XXV anys de pau. Ho sé només perquè va haver-hi una emissió de segells amb aquest tema. Vint-i-cinc anys de la pau dels morts.

Suposo que el fiscal és refereix a la mateixa pau social dels morts a les cunetes que ell mateix no deixa o no fa res per desenterrar.

Josep Vilà
Josep Vilà
09.02.2021  ·  06:32

Oriol Roig, Josep Sibillà i Joan B. Gabarró: completament d’acord.
Quan un jutge o un fiscal decideix de ser injust com és el cas per un suposat principi de major rang com podria ser una la dogmàtica unitat d’Espanya, ens trobem amb individus manifestament radicalitzats i perillosos. Neguen l’essència de la seva professió per posar-se al servei de l’Exèrcit salvador de llur pàtria. Són soldats d’un règim d’ocupació que NO hauríem d’anomenar més jutges sinó fanàtics al servei de l’enemic. La fe els guia No la raó. Quina diferència hi ha amb l’actuació dels Ayatolàs iranians o amb els Imams com el seu ben conegut i letal imam de Ripoll?

Santi ALBORS
Santi ALBORS
09.02.2021  ·  06:43

“Perquè jo ja entenc que el treball del fiscal és aconseguir condemnes però, fent servir aquest argument, queda clar que o tenim davant un cínic d’un nivell superior o tenim davant un IGNORANT, un perfecte indocumentat, que no sap fer servir conceptes precisos. I si és fiscal i fa això anem malament.”
De nou paraules magistrals i jo només afegiria un altre comentari a aquet pluri2po1,3kgr. ” LACRA SOCIAL”

Albert Reinoso
Albert Reinoso
09.02.2021  ·  07:40

El feixisme és un bomba contra la pau social i no veig que ni la fiscalia ni la judicatura hi facin res. Està clar que això es justícia de metròpoli. Qui ho dubta?

Joan Cuscó
Joan Cuscó
09.02.2021  ·  07:43

Són la continuació del TOP (tribunal de orden público).

Pepita Carlos
Pepita Carlos
09.02.2021  ·  07:45

Quina pau social? L’apallissa ment del 1d’octubre.
Cap tracte amb partits unionistes i molt menys pactar-hi, ja veurem quins pactes ferant els partits catalans i aquí veurem la seva catalanitat.

Josep Morell
Josep Morell
09.02.2021  ·  08:03

Mireu, mentre hi hagi 6 partits que és reclamin sobiranistes no aconseguirem la independencia. És impossible. L’existència de tants partits es una prova palpable que no es va de debó , que no ens creiem la independència . Ja podem fer 500 eleccions autonòmiques que sempre estarem al mateix punt.
La independència vol d´un sol partit, -un- , decidit, ferm, unit com una pedra en busca de l ‘objectiu i que , com he dit, vagi seriosament a totes. Tot lo altre són romanços i cançons.

Anna Maria Porta
Anna Maria Porta
09.02.2021  ·  08:07

Espero que aquesta vegada els”savis”, O a qui toqui de la nostra terra, tinguin la casa endreçada, això és , estar preparats per a comandar-nos i fer fóra tota la purria que puluda per ca nostra. Espero i desitjo que estigui tot a punt i que no ens agafin amb els pixats al ventre i com l’altra vegada tot vagi en orris. Tenim fiscals, jutges, comandaments policials i qui faci falta per engegar la República Independent.? Tenim les persones amb un nivell de maduresa, ètica i saviesa que ens cal.? Són preguntes que volen resposta. Bon dia i bona hora . ☮️

Pep Agulló
Pep Agulló
09.02.2021  ·  08:32

LA “PAU SOCIAL” DEL FEIXISME

El concepte de “pau social” venint del fiscal espanyol es refereix a aquella pau que en tota la seva gradual extensió, al final, és la pau dels cementiris. L’aniquilació de la dissidència. Ho entenem?

PS. Ahir mentre llegia l’editorial estava veient l’últim episodi d’Altsasua. El fiscal demanava penes de 12 a 50 anys!!!

Solidaritat amb totes les víctimes d’aquest règim atroç.

Josep Gualló
Josep Gualló
09.02.2021  ·  08:45

I ABANS DE SER UN ESCLAU ENTERREU-ME SOTA EL FANG

El 8 d’abril de 1968 (aviat farà 53 anys) Xesco Boix, va publicar la cançó “Vull ser lliure” inclosa en el disc “Bella Ciao” de l’editorial “Als 4 vents”.

En el grup d’esplai del qual jo era monitor, ja feia tres o quatre anys que la cantàvem, com en tots els grups catalans del moment.

La cançó començava dient: “Vull ser lliure ara mateix” i seguia amb el títol que he posat al comentari. Tot la gent d’aquell temps que segueix viva i amb qui encara tinc contacte, no hem canviat ni una coma de la nostra manera de sentir i de pensar.

Vicent has passat en net (que no vol dir xarxa), tot el que per nosaltres era, i és transmissió oral.

La gent que té menys de seixanta anys, en aquella època, o no havia nascut, o era massa petita per recordar aquells anhels, que encara perduren en nosaltres.

No voldria morir com la Montserrat Carulla, esperant que el somni és faci ja realitat ni que les esperances siguin fets. Per mi, en aquest moment tot si val per no morir com un esclau.

Sempre arribo a la mateixa conclusió. Tots els que ens declarem independentistes Fins i tot els reformistes que no siguin hipòcrites com la cúpula (que no la militància) d’ERC ha de votar (sense dubtar que compleix en el seu deure) a JxCat. Si ho fan, els prometo solemnement que podran dormir tranquils. El que s’ha d’exemplar és el cor, no la base per l’alçada dividit per dos.

ramon Feixas
ramon Feixas
09.02.2021  ·  08:47

Com és habitual a l’editorial es diuen coses molt oportunes sobre la nostra identitat com a poble, però avui n’hi ha una que em barra el pas sobre les altres : ” Perquè jo ja entenc que el treball del fiscal és aconseguir condemnes però,” Aquesta afirmació en boca del Sr. Partal revela un tec d’adolescència social que no hi ha maneres de de superar a pesar de que ja que ja fa més de 3000 d’una adolescència impúdica i mortificant pels humans amb distintes formes d’expressió consciència d’espècie. Com es pot arribar una degeneració de que sigui acceptable que el fiscal ha d’aconseguir condemnes, no pas que les condemnes a com recurs inevitable facin arribar a un objectiu en que no s’hagi de condemnar a ningú? De causes ja en sabem, però com se sol dir, ara no toca. Però és aquesta normalitat acceptada per tothom també s’aplica a l’oposició. És d’una normalitat flagrant el criteri de que l’oposició ha de ser dura i ha de dinamitar l’acció del govern, enlloc d’ajudar al govern perquè tingui el complement d ela visió de de fora amb una crítica que ajudi a millorar.
No és estrany que hi hagi qui no pugui entendre que paral·lelament a la imprescindible necessitat d ela unilateralitat que imposa l’Estat, h hagi també la necessitat del diàleg per molt a hores d’ara seria d’il·lús pensar que les institucions espanyoles poden i o volen deixar la persecució i considerar als catalans amb els mateixos drets i deure que ells. Entre ells el d’autodeterminació que neguen als catals i no pas el que es prenen, d’imposició de les pròpies decisions a d’altres per força i amb sadisme mitjançant els recursos que la víctima a ha de suar per aportar-los.
Cal reconèixer, doncs, que encara ens falta una mica consciència a tots plegats per poder prémer l’accelerador, ja que per funcionar amb valors democràtics és imprescindible que es destrií el gra d ela palla donada la de situació evident de pseudo-democràcia. Per tenir eines per evitar les males praxis dels fiscals, primer s’ha d’identificar les males praxis com a tals.

Jordi Gavaldà
Jordi Gavaldà
09.02.2021  ·  09:05

La pau social la va trencar el Tribunal Constitucional a les ordres d’un PP que continua sent un referent del règim antidemocràtic sorgit d’una rebelio de militars al 1936, imposant un estatut que el poble de Catalunya no havia votat! No ho oblidem pas

Albert Miret
Albert Miret
09.02.2021  ·  09:28

Sembla que el que està passant a escala de país, és que es va dibuixant el mal que pot fer vendre, regalar a canvi d’adjudicacions, de premis o de llocs de treball privilegiats, títols universitaris, sense ni saber on és la Universitat que els adjudica. Això ha estat passant a Madrid  durant anys i més anys, i això fa que els ridículs més espantosos es produeixin cada dia. Sense anar més lluny, estem en mans d’un president del govern que va copiar paraula per paraula la tesi d’una altra persona, d’un cap de l’oposició que no sap explicar com va fer quatre cursos d’una carrera amb un sol curs, i fins fa poc d’una cleptòmana presidenta de Madrid amb un màster falsificat, i ens representa al món un senyor amb un claríssim trastorn bipolar… Què esperem que passi?

Rafael Benavent
Rafael Benavent
09.02.2021  ·  10:48

Menysteniment cínic, impúdic i premacista a granel. “Suma i sigue”. Marca Espanya.

Lluí Mor
Lluí Mor
09.02.2021  ·  11:16

M’han impresionat les paraules del senyor Gualló: “Per mi, en aquest moment tot si val per no morir com un esclau”.

Maria Cinta Comet
Maria Cinta Comet
09.02.2021  ·  11:16

Els que envien les porres contra les urnes, no trenquen la pau social?

I els que apliquen la injustícia, no trenquen la pau social?

Doncs, en un país on això és norma, normal, no en cal dir, esperar…res de bo.
Marxar de les seves urpes és el camí que hem de fer!
El 14-F tothom a votar per una Catalunya independent JA!

Josep Maria Martín
Josep Maria Martín
09.02.2021  ·  13:09

Parlar de tot això és com entrar en la roda d’hamster durant anys.

No ens adonem que som i una nació sotmesa per la força de les armes I SENSE LLEIS PRÒPIES des de 1714.. amb el genocidi cultural i social ininterromput des de segles.

enric llopis
enric llopis
09.02.2021  ·  13:55

I JuntsxCat plantaran cara a la España que ens maltracta, o encara cercaran la taula de diàleg passades les eleccions perquè ara no toca, o no hi ha hagut majoria independentista, o…

jaume vall
jaume vall
09.02.2021  ·  14:29

Avui crec que qui ho encerta resumint en poques paraules tot el que ens passa, dia si, dia també, a voltes amb els jutges, a voltes amb la policia, sempre amb l’estat profund messetari, és en Josep Maria Martin :

“No ens adonem que som i una nació sotmesa per la força de les armes I SENSE LLEIS PRÒPIES des de 1714.. amb el genocidi cultural i social ininterromput des de segles.”

Ja està. Si ets una nació vençuda, oprimida, però irredempta, resistent, no has d’esperar pietat del teu opresor.
Per això mateix es pot entendre la virulència dels espanyols que s’adonen que ens vencen però no ens convencen. Per això mateix em costa d’entendre aquesta meitat dels catalans que no volen veure-ho.
Corredor Mediterrani que no es farà mai.
Port i Aeroport que no ens cediran mai.
Dèficit fiscal que no acabaran mai.
Subvencions i beques mínimes.
Lleis de progrés recorregudes.
Inversions incompletes.
Pallisses.
Odi.

Com hi ha encara avui catalans que no s’adonin que viurien millor si la Generalitat fos un govern plenament sobirà que pogués destinar els nostres recursos en unir Tarragona, Barcelona, Girona, la frontera amb França, i fins el cor econòmic d’Europa? Si pogués legislar sobre desnonaments? Si pogués aplicar beques i subvencions al 100% del previst? Si pogués gestionar Port i Aeroport, sense haver de compensar les infraestructures deficitàries de la resta de la Península?

Només que sigui en benestar econòmic, -oblidem-nos per un moment de la dignitat històrica-, què no s’adonen que depenent dels recursos que ens envien des de Madrid, mai, mai, no podrem viure amb un benestar europeu, perquè el benestar que produïm i ens mereixem l’HAN DE RESTAR del seu benestar que no produeixen i que necessiten prendre’ns?

Que no ha quedat prou clar?

(Si no és clar pels catalans que voten unionista, -més enllà dels fanàtics-, potser és que no ens hem sabut explicar prou. Si encara hi ha un cinturó roig, humil, que no sap els aventatges econòmics de votar independència, potser també és responsabilitat dels nostres representants, dels nostres altaveus. Potser, només potser, tenim el que ens hem merescut)

Montserrat P.
Montserrat P.
09.02.2021  ·  15:05

Pau social és el que tindrem quan españa marxi de Catalunya. O sigui,quam siguem independents.

Cal votar massivament JuntsXCat.

Roser Caminals
Roser Caminals
09.02.2021  ·  16:41

El referèndum no va trencar la pau social. La van trencar les porres.
És la clàssica inversió retòrica de les autocràcies.

Xabier Ikatzategi
Xabier Ikatzategi
09.02.2021  ·  17:52

Altres condicions per a la pau social que els ha de quedar clar als unioniostas són:
Que els jutges no facin política,
No empresonar innocents amb mentides
i moltes mes.
Em posa dels nervis que els unionistes mantinguin el cliche que ells compleixen la llei; que quedi clar:
Els independentistes compleixen la llei millor que els unionistes!
i ara l’eslògan és que els independentistes dibiden i els unionistes proposen tornar a consens. Doncs no, el que uneix els catalans és fer un referèndum. A més, tots els països que s’han independitzat d’Espanya estaven dibididos com a dependents i van aconseguir el consens amb la independència, és a dir, la cohesió s’aconsegueix A TRAVÉS DE la independència.

PAU BOLDU
PAU BOLDU
09.02.2021  ·  19:01

El debat del sanchis d’erc.tv3 ha arraconat a Junts i ha privilegiat a la seva preferida erc. La manipulacio del NODO TV3.ERC es antidemocratic, indigne i de caradures del tripartit per espaaña.dura

Maria Villarroya
Maria Villarroya
09.02.2021  ·  20:32

No heu vist el vídeo on el Rufian i l’Aragones se’n foten de la gent que vam sortir pel Tsunami??
Jo, sincerament, no entenc que si voleu ser independents encara teniu dubtes sobre Junts. No ho entenc

Salvador Molins
Salvador Molins
09.02.2021  ·  20:34

VOTEM TOTS JUNTS com el 1r d’octubre per foragitar la llei de l’odi i l’embut, la repressió, els seus actors, els que els hi donen suport.
El 14-F serà el següent pas, veurem com ens en sortim. A la nit, si superéssim el 50+1 sortim tots al carrer, guardant les distàncies i amb mascareta tal com haurem votat, però tots al carrer!
El 1r d’octubre de 2017 amb la votació del Referèdum d’Autodeterminació de Catalunya, vinculant, vam marcar el nostre nord i principal objectiu amb precisió, un clar i nítid Mandat, fer real i pràctic l’Estat Català Independent en forma de República, amb tot l’esforç, dia a dia, fins que foragitem l’enemic espanyol de la nostra terra, tots aquells que viuen i treballen ací, panxa contents colonitzadors, invasors i repressors que no estimen ni respecten aquest Poble.

Passi el que passi el 14-F, guanyi qui guanyi i es faci el govern que es faci, l’endemà mateix continuem la tasca de l’Edificació de la ja incipient República Catalana Independent, esperant veure el més aviat possible com marxen de Catalunya en fila india els jutges, els fiscals, els polítics espanyols i els que els fan costat, repressors, mentiders, abusadors, espoliadors, fiscalitzadors, capitostos de la SS i d’Hisenda, … els guàrdies civils, policies nacionals, exèrcit, delegats del govern, funcionaris espanyolitzats i tot el bestiari que ens oprimeix i subjuga, tots en fila india tal com van marxar els tancs del Pacte de Varsovia de tota l’Europa de l’est. Una imatge que quan la vam poder veure no tenia preu!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any