Les patronals Institut del Cava i Pimecava han signat un acord històric que suposa la creació de la nova marca, AECava (Associació d’Elaboradors de Cava). La fusió d’aquests organismes pretén fer valdre els interessos dels petits cellers elaboradors de cava i potenciar la seva representativitat dins aquest sector. L’acord l’han signat el president de l’institut, Damià Deàs i el de Pimecava, Pere Guilera. La previsió és que les assemblees dels dos organismes el ratifiquin aviat. A més, s’ha decidit que la segona vice-presidència de la junta directiva del nou ens recaigui en una empresa petita. Aquesta unió arriba després que l’any 2006 un grup de cellers abandonessin l’Institut del Cava per crear Pimecava.

El president de l’Institut del Cava, Damià Deàs, considera que aquest és un acord històric gràcies al qual ‘la patronal del cava s’enforteix i s’enriqueix’. En aquests sentit indica que aquesta unió és un pas endavant molt important en la cohesió del sector del cava.

Per la seva banda, el president de Pimecava, Pere Guilera, assenyala que amb aquest pacte les dues patronals uneixen esforços ‘per convertir el cava en una referència qualitativa a nivell mundial’. Guilera afirma també que aquest acord és un reconeixement a la diversitat del cava i afegeix que ‘totes les necessitats de les empreses, ja siguin micro, petites, mitjanes o grans, es veuran reflectides i respectades a la AECava’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb