Els representants sindicals (CCOO i UGT) i els de les patronals (Foment del Treball, Pimec i Fepime) han arribat a un preacord en la negociació de la renovació de l’Acord Interprofessional de Catalunya (AIC), que està pendent de la ratificació dels òrgans de direcció de les respectives organitzacions empresarials i sindicals.

L’acord tancat per aquests representants, que s’allargarà fins al 2020, s’ha aconseguit després de quatre mesos de negociació, des del 2 de març. A partir d’ara, i una vegada aquest acord estigui ratificat, els negociadors de convenis col·lectius podran aplicar les recomanacions pactades sobre ultraactivitat, criteris sobre subcontractació i empreses multiserveis i absentisme i desconnexió digital, entre més punts que recull el preacord de l’AIC.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb