Els representants sindicals (CCOO i UGT) i els de les patronals (Foment del Treball, Pimec i Fepime) han arribat a un preacord en la negociació de la renovació de l’Acord Interprofessional de Catalunya (AIC), que està pendent de la ratificació dels òrgans de direcció de les respectives organitzacions empresarials i sindicals.

L’acord tancat per aquests representants, que s’allargarà fins al 2020, s’ha aconseguit després de quatre mesos de negociació, des del 2 de març. A partir d’ara, i una vegada aquest acord estigui ratificat, els negociadors de convenis col·lectius podran aplicar les recomanacions pactades sobre ultraactivitat, criteris sobre subcontractació i empreses multiserveis i absentisme i desconnexió digital, entre més punts que recull el preacord de l’AIC.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb