La pastisseria Prat can Carriel de Roda de Ter guanya el concurs del millor croissant

  • L'establiment osonenc ja va guanyar el premi el 2017

VilaWeb
Redacció
03.10.2023 - 15:28
Actualització: 04.10.2023 - 14:21

La pastisseria Prat can Carriel de Roda de Ter (Osona) ha guanyat per segona vegada el Concurs de Millor Croissant Artesà de Mantega, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. El seu croissant s’ha imposat entre un total de seixanta participants de l’estat espanyol i ha estat el més valorat pel jurat, que li ha atorgat el prestigiós guardó i un premi de mil euros.

Fundada el 1900 a Roda de Ter, l’actual propietari, Gil Prat i Parcet, és la quarta generació de pastissers de la família que ja va guanyar el concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega el 2017. L’establiment elabora pastisseria clàssica i moderna, rebosteria, pastes seques, torrons i confitures.

El guanyador de la setzena edició del concurs ha estat designat per un jurat format pels pastissers Antonio Bachour, Antoni Bellart (president del Gremi) i Toni Vera (guanyador de l’edició 2022), la xef Martina Puigvert i l’actor Paco Mir. Han degustat i puntuat els croissants tenint en compte els següents criteris: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts).

El concurs té com a objectiu d’incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant. Entre els vencedors d’edicions anteriors hi ha la Canal de Barcelona, Brunells, Sant Croi by Albert Roca, Vallflorida Xocolaters, Oriol Balaguer i Ochiai.

El croissant premiat i el trofeu del guanyador (Foto: Gremi de Pastisseria de Barcelona)

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any