El Parlament de Catalunya ha condemnat l’ofensiva militar contra el Kurdistan Occidental, anomenada ‘Operació Primavera de Pau’. En la sessió plenària d’avui al matí, el ple ha mostrat la seva preocupació per la manca de seguretat de la població de la regió, i ha refusat l’actitud dels EUA. A més, la cambra ha donat suport al dret polític d’autodeterminació del poble kurd, i ha denunciat la venda d’armament de l’estat espanyol a Turquia.

El ple també ha instat el Govern a condemnar l’ofensiva unilateral començada per Turquia. El text, proposat per ERC, s’ha votat per punts i ha comptat amb el suport de JxCat, ERC, els comuns i CUP. Ciutadans i el PP han votat en contra de donar suport al dret d’autodeterminació del poble kurd i el PSC s’ha abstingut, mentre que a la condemna de l’ofensiva militar només hi ha hagut l’abstenció de Ciutadans i el PP.

Article d’Amina Hussein: Serê Kaniyê, el nou genocidi kurd 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.