L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat la retirada per precaució de diversos medicaments que contenen Valsartán per tractar l’hipentensió arterial després que es detectés l’aparició d’una impuresa carcinògena. Aquesta alteració s’ha generat com a conseqüència d’un canvi en procés de fabricació de valsartán autoritzat per la Direcció Europea de la Qualitat dels Medicaments del Consell d’Europa. L’alerta s’ha emès a nivell europeu i mundial i en el cas de l’Estat afecta més d’un centenar de medicaments que inclouen valsartán produït per Zhejing Huahau Pharmaceutical i que ha estat distribuït en nombrosos països. Els lots afectats es poden localitzar a la web de l’Agència Espanyola de Medicaments.

Per als pacients que prenien alguns d’aquests medicaments, l’Agència Espanyola de Medicaments recomana no interrompre el tractament i visitar el metge perquè el canvií per un altre amb una altra composició.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb