Òmnium Cultural farà demà l’assemblea general en què Jordi Cuixart serà reelegit president, just el dia que es compliran vuit mesos d’ençà que va ser empresonat a Soto del Real. Serà un dia especial per a l’entitat. Per això s’ha escollit un espai ample, el pavelló de la Vall d’Hebron. És previst que s’hi ompli l’aforament de 2.800 persones i que serà l’assemblea més multitudinària de la història de l’entitat.

Cuixart serà el fil conductor de l’acte i hi serà present amb les seves paraules. Serà un acte especial per a l’entitat i tots els socis després d’un any marcat per la repressió. A banda l’empresonament del president d’Òmnium, la Guàrdia Civil ha escorcollat dues vegades la seu de Barcelona i els ha requerit informació qui-sap-les vegades.

Cuixart és l’únic candidat a la presidència i els 119.000 socis de l’entitat l’han pogut votar telemàticament aquests darrers dies. També ho han fet els ex-consellers empresonats Forn, Romeva, Forcadell, Rull, Turull, Junqueras i Sànchez. ‘Vaig entrar a la presó pel fet de ser el president d’Òmnium Cultural el 16 d’octubre de 2017 i, si els socis ho consideren adient, el dia que en surti ho vull fer també com a president de l’entitat’, diu Cuixart en un comunicat de premsa.

La candidatura de Cuixart inclou gran part de la junta actual. S’hi reforça el paper de Marcel Mauri De los Rios, que passarà a ser vice-president primer i portaveu. Marina Llansana i Joan Vallvé hi ocuparan les altres dues vice-presidències. Es mantindrà l’èmfasi d’aquests darrers anys en campanyes com ara ‘Lluites compartides’, ‘Crida per la democràcia’ i ‘Demà pots ser tu’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]