Òmnium expressa a Puigdemont el seu ‘suport i compromís’ en una reunió a Brussel·les

  • L'entitat donarà suport a totes les candidatures que apostin 'per la fi de la repressió'

VilaWeb
Redacció
24.11.2017 - 13:35
Actualització: 24.11.2017 - 13:40

Òmnium Cultural ha expressat avui el seu ‘suport i compromís amb el govern legítim’ de Catalunya durant una reunió a Brussel·les amb el president Carles Puigdemont i els consellers Meritxell Serret, Lluís Puig, Toni Comín i Clara Ponsatí, tots ells destituïts per l’aplicació del 155.

El portaveu d’Òmnium, Marcel Mauri, ha explicat en nom dels socis de l’entitat i del seu president empresonat, Jordi Cuixart, el seu ‘compromís, fermesa i determinació en defensa del govern i del futur que Catalunya vulgui desenvolupar, sempre de forma pacífica i no violenta’. La delegació d’Òmnium també ha explicat al president i els consellers cessats els seus plans per a la manifestació del 7 de desembre a la capital europea. Mauri ha indicat que ‘moltíssims catalans d’arreu’ viatjaran a Brussel·les per dir a Europa ‘que desperti’ davant de ‘la manca de llibertats a Catalunya, els empresonaments i l’aplicació del 155’, que ha descrit com una ‘vergonya pels valors d’Europa’.

Mauri ha volgut mostrar el ‘caliu i la força’ de l’entitat pel president i els consellers que són a Bèlgica, i ha dit que pel 21-D Òmnium dona suport a ‘totes les candidatures que apostin per la fi de la repressió’ i perquè ‘Catalunya pugui desenvolupar la República i decidir sobiranament’.

El vicepresident d’Òmnium, que ha viatjat a Brussel·les acompanyat del secretari de l’entitat, Jordi Bosch, ha afirmat que a les candidatures que es presenten a les eleccions els demanen el compromís  de crear ‘un bloc democràtic ampli contra el 155’ i exigir l’alliberament dels presos i que l’Estat aturi la repressió. ‘A la vegada, no renunciant a res, i buscant la fórmula per seguir avançant i desenvolupant la República que una majoria de catalans volen’, ha afegit Mauri. D’altra banda, també ha apostat perquè els partits sobiranistes ‘en el sentit més ampli’ segueixin buscant les formes de validació democràtica que permetin seguir avançant com a país.

Mauri ha dit que el diàleg  sempre ha de ser una opció, i ha recordat que les forces independentistes han mantingut, des de fa molts anys, la mà estesa per aconseguir-lo. ‘Només amb diàleg es pot solucionar un conflicte polític’, ha dit Mauri. També ha instat l’estat espanyol i les institucions europees a respectar els resultats del 21-D. ‘Esperem que passi el que passi decideixin asseure’s a dialogar’, ha afegit, recordant que ‘la via de la repressió que provoca que un govern hagi d’estar a l’exili i empresonat o les imatges de violència de l’1-O han avergonyit tota Europa’.

Mauri ha explicat que en la manifestació del 7 de desembre a Brussel·les, els catalans es dirigiran a tota Europa, no només a les institucions de Brussel·les, perquè, segons ell, hi ha hagut molts partits, parlaments i ciutadans europeus que ‘han mostrat el seu escàndol davant de la limitació de les llibertats fonamentals a Catalunya’. ‘Sabem que hi ha preocupació a Europa’, ha dit, instant els qui es manifestin el 7-D a la capital europea a mostrar una imatge ‘pacífica, democràtica i massiva’ per a recordar a la UE que ‘no pot restar impassible’ davant de la situació a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any