La vice-presidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha acusat el president del PP, Pablo Casado, d’alinear-se amb les polítiques del president dels EUA, Donald Trump, i del ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, en matèria d’immigració. ‘S’ha col·locat en una ideologia extremista que afavoreix el racisme, la xenofòbia i l’odi.’

Ho ha dit en resposta a la declaració publicada a Twitter per Casado, en què deia: ‘No és possible que hi hagi papers per a tots ni és sostenible un estat del benestar que pugui absorbir els milions d’africans que volen venir a Europa.’

Sobre aquesta qüestió, Oltra, que és també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha dit que Casado s’havia situat al costat dels ‘referents menys democràtics i exemplars del panorama internacional’, com Matteo Salvini, qui ‘deixa la gent a la deriva al Mediterrani’, o Donald Trump, qui ‘separa xiquets de molt curta edat de les seues mares en la frontera mexicana’.

Ha recordat que les persones que arriben a Europa ho fan procedents ‘de llocs en guerra on cauen bombes i volen salvar la vida dels seus fills’, i que les dones nigerianes fugen de l’organització Boko Haram, que les ‘segresta, esclavitza sexualment i les tortura’. ‘Totes aquestes persones que fugen d’aquests països i es tiren a la mar perquè consideren que això és més segur que quedar-se en el seu país, fan com faríem nosaltres en la mateixa circumstància, i la legalitat internacional i el compliment dels drets humans ens obliga a atendre aquests processos migratoris de gent que fuig per a salvar la seva vida, la dels seus fills i salvar-se del terror i de la guerra’, ha resolt.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.