La Guàrdia Civil ha obert una investigació per l’assetjament que va fer un grup d’extrema dreta al domicili de la vice-presidenta del Consell, Mònica Oltra, i n’ha identificat alguns dels autors. Ho ha explicat el delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, en una compareixença de premsa. ‘En una societat democràtica no hi ha lloc per a cap actuació intimidatòria’, ha assenyalat.

Moragues ha explicat que tan bon punt la Guàrdia Civil es va assabentar de l’assetjament, una patrulla es va presentar al domicili d’Oltra. ‘En van obrir una investigació immediatament’, ha dit.

Els agents han redactat un primer informe sobre els fets i han fet les identificacions gràcies a les fotografies i vídeos que van fer Oltra i la gent que era amb ella. També han identificat vehicles.

Moragues ha dit que encara era aviat per dir si els autors de l’assetjament eren membres del partit d’extrema dreta España 2000. ‘Hi ha vídeos, imatges, fotografies i identificacions, i un cop es completi la investigació podran identificar els delinqüents un per un’, ha assegurat.

Moragues ha explicat que ahir va contactar amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i amb la vice-presidenta. ‘Tots coincidim que els demòcrates, els qui respectem les normes, hem d’estar junts i sumar esforços per evitar qualsevol tipus de violència o intimidació’, ha dit. Ha afegit que Oltra estava preocupada pel seu entorn familiar.

‘Un missatge molt clar’
La vice-presidenta ha dit que presentarà una denúncia davant la policiaHa dit que l’escena viscuda ahir és un clar intent d’intimidació per part de feixistes als quals ‘s’ha d’aturar’: ‘El missatge era molt clar, perquè jo sóc una persona molt accessible i la meva agenda és pública i continuarà sent-ho: sabem on vius i on viu la teva família’.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.