L’escàndol pels àudios de l’ex-comissari José Villarejo s’embolica com més va més. Després de fer-se públic que l’actual ministra espanyola de Justícia, Dolores Delgado, insultava Fernando Grande-Marlaska, actual ministre d’Interior, avui el mitjà digital Moncloa.com ha publicat nous enregistraments, en què Delgado revela que ‘una colla de jutges i fiscals espanyols van acabar amb menors d’edat’ en un viatge a Cartagena de Indias (Colòmbia).

L’enregistrament el va fer l’ex-comissari durant un dinar de la ministra, l’ex-jutge de l’Audiència espanyola Baltasar Garzón i comandaments de la policia. Garzón és el primer d’esmentar Colòmbia, però Delgado el talla i diu: ‘Ho explicaré jo ara.’ I en aquest moment és quan comença a explicar el viatge a l’Amèrica del Sud amb jutges del Tribunal Suprem espanyol i membres de la fiscalia general de l’estat espanyol.

La ministra relata: ‘Tenim un viatge a Cartagena de Indias. Hi anàvem una magistrada de l’Audiència Nacional i jo [en aquell moment era fiscal d’aquell tribunal]. També venia una colla de gent del Suprem, de la fiscalia general, catedràtics […] i vàrem intentar quedar amb ells i ens deien que no.’

Arran d’aquesta negativa, la ministra diu que ella i amb la magistrada van anar a sopar i després a fer un beure en un bar. És allà on es troben els jutges i membres de la fiscalia: ‘Hi anem totes dues. Ens asseiem totes dues soles. I la sorpresa és quan veiem arribar un grup de paios del Suprem i la fiscalia general.’ I aleshores un altre comensal afegeix: ‘Amb unes paies de disset anys.’

‘Menors d’edat’, continua Delgado. La ministra assegura que el grup es ‘va aixecar a tota pastilla quan ens varen veure’. Després, angoixats, van intentar justificar-se dient que les noies eren cambreres de l’hotel que els havien fet pena.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb