Norwegian

L’aerolínia noruega Norwegian tancarà la seva base de Palma en el marc d’un programa de reducció de costs en aeroports d’Europa i els Estats Units a partir d’abril. Aquest programa, però, no afectarà les bases de Barcelona i Alacant.

Les rutes afectades són les de Palma a Copenhaguen, que passa de 14 a 13 freqüències setmanals; la d’Oslo (del 9 al 8); la de Düsseldorf (del 9 al 7) i la de Hèlsinki (del 7 al 6). La companyia, a més, reduirà les freqüències de vol en algunes altres rutes a Palma i Tenerife.

La directora comercial noruega i directora gerent de Norwegian Air Resources, Helga Bollmann Leknes, ha indicat que l’objectiu de la companyia és ‘garantir que tot això afecti el menor nombre possible’ de treballadors, tot i que ha afegit que els ajustos són necessaris per millorar la rendibilitat i el rendiment financer del grup.

Aquests canvis afectaran una part de la plantilla de la companyia, que intentarà que hi hagi el menor nombre de baixes mitjançant el seu traspàs a l’operativa de llarga ràdio, que opera amb el model Boeing 787 Dreamliner, un trasllat de base o facilitats en les peticions de reubicació. En els pròxims dies començarà la negociació per abordar l’impacte de la reestructuració a la plantilla.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb