El curs escolar ha començat avui al País Valencià. A València, només un 20,36% de les places escolars que s’ofereixen als públiques de la ciutat es fan en català, encara que aquesta ofera es troba pràcticament en tots els centre públics, el 91,80%, segons dades per la batllia de València. En el cas dels centres concertats i privats, les places en català es redueixen fins el 8,2%.

Per la regidora de la batllia Maria Oliver, aquestes xifres ‘desmonten realitats paral·leles que creen alguns partits polítics, com Ciutadans’, va dir en una entrevista a la Cadena Ser. Així les xifres demostren que en l’educació l’oferta en català és molt inferior que el cas del castellà.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb