Nissan ha anunciat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà 600 treballadors de Barcelona. Ahir va acabar sense acord amb el comitè d’empresa el termini fixat per l’empresa sobre la reducció de plantilla que vol l’empresa. Davant la falta d’acord amb els sindicats, la companyia ha anunciat als representants dels treballadors l’inici del procés per a la presentació de l’ERO per als seus centres de Barcelona (Zona Franca i Montcada).

Dijous, l’empresa ja va avisar que optaria per altres ‘alternatives’, ja que les posicions entre les dues parts s’han mantingut molt allunyades des d’un primer moment. En un comunicat, l’empresa, que s’havia marcat aquest divendres com a termini màxim per arribar a un acord, ha assegurat que s’ha ‘vist obligada’ a traslladar aquesta mesura als treballadors. No obstant això, fonts del Departament de Treball han indicat a l’ACN que no havien rebut cap expedient de regulació per part de Nissan.

Des de l’empresa s’ha insistit que la direcció prioritza les ‘mesures de caràcter voluntari i un pla de prejubilacions’ amb el 80% del sou net fins a la jubilació als 63 anys.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb