El temporal de fred i neu s’ha deixat notar a tot el Principat. La cota de neu ha arribat a baixar fins als 100 metres, però el vent ha començat a fer escampar el temporal. S’espera que al migdia ja hagi remès totalment i a la tarda, quan comença la primavera, surti el sol. A primera hora del matí, al pre-litoral i al litoral de Barcelona, a la Catalunya central i al camp de Tarragona és on ha nevat amb més intensitat.

Ara mateix, hi ha sis carreteres tallades, però totes elles secundàries. La Guàrdia Urbana de Barcelona ha tallat tots els accessos a Collserola pel gruix de neu acumulat. L’entrada a la ciutat està col·lapsada. El Servei de Trànsit ha obert el peatge dels túnels de Vallvidrera per intentar alleugerir la pressió de la circulació.

A primera hora del matí, la neu i el gel han dificultat la circulació en algunes vies principals com la A-2 (entre Tàrrega i Esparreguera), la C-16 (Túnel del Cadí), la C-17 (entre Ripoll i Vic), la C-25 (entre Cervera i Santa Coloma de Farners) o la C-37 (entre Manlleu i Olot). Però, a poc a poc, tot torna a la normalitat. Calen cadenes a quatre carreteres, la majoria al Pirineu.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de les previsions i de les precipitacions i nevades que hi ha al Principat. A més, totes les incidències es poden seguir minut a minut a la web del Servei Català de Trànsit, el compte de Trànsit i l’Equip Viari de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació.

A Andorra, calen equipaments a Canillo, la Cortinada, Erts i la connexió amb la frontera amb l’estat francès. El Servei Meteorològic d’Andorra actualitza les temperatures, i també es pot consultar informació a la pàgina web i l’estat del trànsit a l’Agència de Mobilitat. Els canvis meteorològics de Catalunya Nord, els trobareu a Météo France i les restriccions de trànsit, a l’agència francesa Bison Futé.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]