El Barcelona Alumni Global Summit, que enguany es fa el 22 de desembre en format telemàtic, acollirà el llançament de ‘Barcelona Alumni’. Aquesta iniciativa és una xarxa internacional d’investigadors científics, experts en tecnologia i líders en l’àmbit de la innovació formats a Catalunya. El seu objectiu és maximitzar les oportunitats i el valor de les activitats que universitats, centres de recerca, empreses i institucions catalanes realitzen en aquest àmbit.

Aquesta edició del Barcelona Alumni Global Summit compta amb mig centenar de professionals de més de trenta països que treballen a centres de recerca. En són un exemple el Centre de Tecnologies Quàntiques de Singapur, universitats com l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), la Universitat Harvard o la Universitat Tècnica de Munich (TUM) i empreses líders en el camp de la intel·ligència artificial com Google, Apple, IBM, DeepMind, Facebook o Nvidia.

La xarxa Barcelona Alumni ja aplega més d’un miler de membres d’arreu del món. La plataforma inclou publicacions, esdeveniments, convocatòries de beques, programes de recerca, ofertes laborals i sessions virtuals amb professionals de renom tant en l’àmbit nacional com internacional. Els membres poden compartir experiències i iniciar col·laboracions científiques i empresarials amb professionals en l’àmbit de la IA o altres disciplines del coneixement.

Aquesta xarxa ha permès identificar, reunir i capacitar la comunitat internacional de professionals de qualsevol origen i nacionalitat que han estudiat, fet recerca o treballat a l’ecosistema de coneixement a Catalunya i que estan residint actualment a l’estranger. La seva creació ha estat impulsada pel Departament de Polítiques Digitals i és fruit de la col·laboració amb SciTech DiploHub.

La iniciativa es desplega en el marc d’actuació de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya (Catalonia.AI), que té entre els seus objectius estratègics crear, retenir i atraure el millor talent especialitzat en IA i convertir Catalunya en un pol internacional en aquest àmbit.

Sobre SciTech DiploHub

SciTech DiploHub és una organització sense ànim de lucre i de col·laboració publicoprivada. S’encarrega de desplegar l’estratègia de diplomàcia científica i tecnològica de Barcelona i representar el seu ecosistema del coneixement i innovació al món. Compta amb el suport dels principals centres de recerca, universitats, ONGs, startups, corporacions i institucions públiques.

Alexis Roig, director executiu de SciTech DiploHub, ha assegurat que Barcelona Alumni ajudarà a reforçar el vincle del talent científic i tecnològic resident a l’exterior amb el nostre ecosistema i la seva comunitat global. Contribuint així, al desenvolupament de Catalunya com un hub global en l’àmbit de la Intel·ligència Artificial.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.