Consultar pàgines web antigues és fàcil gràcies a eines com la Wayback Machine. I viure l’experiència de navegar amb navegadors que ja han desaparegut també ho és utilitzant alguns dels emuladors que hi ha per la xarxa. Amb la voluntat d’unir totes dues experiències en una de sola, la plataforma artística Rhizome ha impulsat OldWeb.today, una eina per a navegar pel passat d’internet de la manera més fàcil possible.

En efecte, a la portada d’Oldweb.today els amants de l’arqueologia digital sols han d’elegir quina versió de navegador prefereixen (des dels pre-històrics Mosaic i Netscape fins al Chrome, passant per l’Internet Explorer, el Firefox i el Safari), indicar-hi quina web volen consultar (amb captures històriques desades en una dotzena d’arxius públics com el d’Archive.org) i establir-hi una data concreta. Amb totes aquestes coordenades es carrega (sovint lentament) la pàgina resultant a la mateixa pantalla.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb