El banc alemany N26 va anunciar ahir que obriria la seva segona oficina europea a Barcelona el primer de setembre. Com és habitual, les notícies de les empreses que es volen instal·lar al país aixequen molta expectació, però en aquest cas encara més, perquè es tracta d’un banc. I no és pas un banc qualsevol: N26 és un banc en línia i totes les operacions s’hi fan amb l’ordinador o l’smartphone. De fet, per obrir-hi un compte corrent, només cal fer-se una autofotografia i una fotografia del carnet d’identitat.

A Barcelona N26 hi instal·larà una seu de desenvolupament tecnològic amb la contractació de més de cent enginyers i experts en desenvolupament de producte fins al 2019. Aquesta és l’única seu física que tindrà el banc, però no serà pas una seu bancària, perquè no en necessita. Una altre tret diferencial és que, essent com és un banc alemany, no depèn del Banc d’Espanya, ans és el Bundesbank que el regula perquè pugui operar a tot Europa. Per tant, els diners dels seus clients també tenen l’escut del fons de garantia alemany.

‘La nostra inversió potent la fem en tecnologia i cerquem joves desenvolupadors amb ganes de tenir impacte i de canviar la banca’, diu Francisco Sierra, director general de N26 a l’estat espanyol. I afegeix: ‘Barcelona és la cinquena ciutat d’innovació a Europa. A part de ser una ciutat amb moltes start-ups i molta inversió en tecnologia i de tenir l’atractiu que té, atreu talent internacional que vol treballar en empreses tecnològiques.’

Sobre el canvi de seu social d’algunes entitats bancàries, Sierra diu que aquest fet no els va alterar la decisió. ‘Venim a Barcelona perquè veiem que hi ha talent’, explica. Per això diu que d’aquí a quatre anys la seu de Barcelona podria arribar a tenir dos-cents treballadors.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]