MWC.- Els Mossos instal·len pilones i barreres de formigó als accessos al Mobile

  • El centre de coordinació policial controlarà el congrés amb 600 càmeres de vigilància

VilaWeb
Redacció
24.02.2017 - 13:44
Actualització: 27.02.2017 - 01:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El centre de coordinació policial controlarà el congrés amb 600 càmeres de vigilància

L’HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 24 (EUROPA PRESS)

Els Mossos d’Esquadra instal·laran pilones i barreres de formigó en dos dels accessos al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona amb la finalitat de reforçar les mesures de seguretat durant la celebració del Mobile World Congress (MWC), que donarà començament el proper 27 de febrer.

Aquesta és una de les novetats de l’operatiu de seguretat amb motiu del MWC, segons ha apuntat l’intendent dels Mossos d’Esquadra Xavier Porcuna en declaracions als mitjans de comunicació en el recinte de Gran Via.

“S’ha decidit optimitzar la seguretat en dos accessos mitjançant mesures físiques: en l’accés 1 s’han col·locat pilonas, mentre que en l’accés 4 hi haurà barreres tipus new jersei, especialment robustes ja que són de formigó i permeten conduir de manera segura el pas dels vehicles”, ha comentat Porcuna.

L’intendent ha manifestat que no hi ha cap amenaça concreta que indiqui un risc per al desenvolupament del congrés, però ha emmarcat aquest reforç de les mesures físiques dins de l’elevat nivell d’amenaça terrorista que des del 2015 hi ha a Catalunya.

CENTRE DE COORDINACIÓ


Una altra de les novetats d’aquest any és que el centre de coordinació estarà integrat en el recinte de Gran Via i vetllarà pel desenvolupament del MWC mitjançant 600 càmeres de circuit tancat de televisió.

Durant la celebració del Mobile, es restringirà l’espai aeri a la zona d’influència dels recintes firals i es mobilitzarà un gran nombre d’efectius dels Mossos de seguretat ciutadana, ordre públic, agents de paisà, de desactivació d’explosius, mitjans aeris i unitats canines.

TASQUES DE PREVENCIÓ

Prèviament a la celebració del congrés, els Mossos d’Esquadra han revisat el perfil de tots els assistents i treballadors, amb la finalitat que “cap persona que pugui suposar un risc per a la seguretat pugui accedir al Mobile”, segons Porcuna.

A més, els Mossos d’Esquadra han visitat els principals hotels on s’allotjaran els congressistes per establir mesures de coordinació en cas que poguessin requerir de l’assistència policial.

“La tasca de prevenció prèvia també ha inclòs la difusió de consells de seguretat als hotelers, restaurador, consolats, operadors de transport, taxistes i mitjançant l’aplicació oficial del MWC i les xarxes corporatives del cos de Mossos d’Esquadra”, ha afegit l’intendent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes