Les persones que necessitin el seu vehicle de manera ‘indispensable’ per a treballar i acreditin uns ingressos econòmics de fins a un 10% més de l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (Iprem) —de 537 euros al mes el 2018— podran beneficiar-se d’un any de moratòria a la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Així ho han anunciat en una conferència de premsa la tinent batlle d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Eloi Badia. Han dit que la proposta, formulada per ERC, s’ha inclòs en el text de l’ordenança que es dictaminarà aquest mateix dimarts en la comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat.

‘Tenim els vots suficients perquè l’ordenança de les ZBE vagi al ple de desembre i aprovar-la definitivament. Comptem amb el suport d’ERC i BCN Canvi, però volem que sigui un acord més ampli’, ha dit Sanz, qui ha detallat que han rebut 1.815 al·legacions, de les quals se n’ha acceptat el 45%.

Badia ha afegit que també s’ha ampliat el llistat i tipus de vehicles que presenten serveis ‘singulars’, com blindats, vehicles taller i laboratori, adaptats a la venda i exposició de llibres, condicionats per a la venda d’articles, grues d’arrossegament o elevació, i vehicles per a fires i formigoneres, entre d’altres.

Les sancions seran de 100 euros les lleus, de 200 les greus i de 500 les molt greus. S’inclou un criteri de reiteració de 90 minuts, de manera que qualsevol cotxe sancionat que després de 90 minuts continuï circulant per la ZBE pot tornar a ser multat, encara que es preveu que persones amb mobilitat reduïda, malalties i en tractament mèdic periòdic puguin circular sense restricció.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb