aina moll homenatge

La filòloga Aina Moll s’ha mort avui a la matinada a Mallorca a 88 anys. Era la filla gran de Francesc de Borja Moll, amb qui va col·laborar en la redacció dels dos darrers volums del Diccionari català-valencià-balear.

Va ser la primera directora general de Política Lingüística de la Generalitat entre el 1980 i el 1988. Va impulsar la normalització lingüística al Principat i en va assentar les bases al País Valencià i a les Illes. Allí hi va coordinar la campanya interinstitucional de normalització entre el 1990 i el 1995. Un any més tard fou assessora lingüística del govern, amb Cristòfol Soler de president. Del 1993 ençà havia estat membre numerària de l’Institut d’Estudis Catalans.

El 1990 publicà La nostra llengua i el 2004 una biografia del seu pare titulada Francesc de B. Moll: la fidelitat tossuda. El 2012 fou investida doctora honoris causa per la Universitat Oberta de Catalunya.

Sòcia fundadora de l’Obra Cultural Balear, el 2012 començà a lliurar un premi amb el seu nom. És autora de llibres de text de llengua i literatura franceses i d’articles de divulgació lingüística. Entre els múltiples premis rebuts al llarg de la carrera destaca la Creu de Sant Jordi atorgada per la Generalitat l’any 1988.

Les hores vinents la família farà saber els actes de comiat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb