La dona de 83 anys que es trobava ingressada en estat molt greu per un brot de legionel·la a Blanes (Girona) ha mort, segons ha informat l’Agència de Salut Pública de Catalunya aquest divendres en un comunicat.

El brot ha afectat fins ara a sis persones d’entre 52 i 92 anys, inclosa la dona, i del conjunt, dues persones van rebre l’alta mèdica, i tres pacients continuen hospitalitzats.

La mitjana d’edat dels afectats és de 82 anys, i tots han requerit ingrés hospitalari, encara que dos han rebut l’alta mèdica, mentre que els altres quatre continuen ingressats.

Totes les persones afectades pel brot tenen una patologia de base o edat avançada i viuen o han estat en el municipi durant el període d’incubació, que va començar a mostrar símptomes entre el 22 de setembre i el 8 d’octubre.

En tres dels casos s’ha pogut recollir una mostra clínica per fer l’estudi molecular, i ara està en curs l’enquesta epidemiològica per part de la Unitat de Vigilància Epidemiològica.

També l’estudi ambiental per part de l’equip territorial de Protecció de la Salut per delimitar les possibles instal·lacions de baix i alt risc presents a la zona i fer la inspecció i recollida i anàlisi de mostres de les mateixes.

A més, aquest divendres han detectat l’existència d’una altra notificació relacionada amb la localitat de Blanes que està en estudi i a l’espera de fer la valoració per confirmar si forma part del mateix brot.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]