La vice-presidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, creu que Catalunya es troba en un atzucac i que el que necessita és ‘una acció política de maduresa que ni un costat ni altre han tingut’. Oltra ha fet aquestes declaracions a preguntes dels mitjans després de la seva intervenció al Fòrum Nova Economia a València. La vice-presidenta i portaveu del Consell ha afegit que el govern espanyol té un problema territorial que no només és Catalunya, recordant les manifestacions en favor d’un millor finançament a València, per millors connexions ferroviàries a Extremadura o pel soterrament del tren a Múrcia.

‘El que s’ha evidenciat amb el procés és que el govern d’Espanya és un problema per a Espanya i un fracàs i que governa Catalunya amb quatre diputats, la qual cosa és una anomalia democràtica’, ha dit Oltra, remarcant que l’aplicació del 155 és una anomalia que ha de tenir un termini polític.

Durant el seu discurs, lOltra, ha defensat el patriotisme de la gent, basat en la recuperació del sistema públic de protecció social com a part de la identitat valenciana. ‘Vivim una època on les banderes serveixen per amagar o retallar drets i la pàtria emmascara a les persones, on la testosterona substitueix el diàleg i els patriotismes èpics substitueixen les identitats cíviques’, ha afegit.

En contraposició ha afegit que el govern valencià aposta per fer de la recuperació i normativització dels drets socials una bandera de justícia, i un’element identitari dels valencians i de les valencianes’.

En aquest sentit, ha defensat que un sistema potent que garanteixi el compliment dels drets socials. ‘Pot ser un tret definitori del poble valencià perquè pot contribuir a crear una identitat basada en un patriotisme de la gent’, que serveixi per cohesionar la societat a través d’un sistema de benestar i protecció ‘del qual els valencians i les valencianes puguin sentir-se orgullosos’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]