Compromís

La vice-presidenta de la Generalitat i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, diu que ‘cal esgotar la legislatura’. En una entrevista a Europa Press, ha dit que ‘no tan sols cal esgotar i acabar això que hem començat, sinó que ho hem de fer amb els cinc sentits posats en la tasca de govern’. ‘Hem de tenir el cap allà on l’hem de tenir, que és en governar i en gestionar bé’, ha insistit Oltra, qui assenyala que, òbviament, quan arribin les eleccions ‘cada formació, com és lògic, voldrà tenir la influència més grossa possible i el suport més gran, però això no ha de ser obstacle perquè la tasca de govern es duga a terme d’aquesta manera tan solvent com fins ara’.

Fins que no arribin els comicis, ha indicat, resten ‘projectes troncals pendents’ que han de veure la llum, projectes en què van començar a treballar fa dos anys i que ara es veuran culminats amb l’aprovació de lleis com la de serveis socials, ha destacat.

A més, ha assegurat que ja pensa en els projectes de la legislatura que ve, en la qual es podran començar a engegar ‘polítiques cent per cent “botàniques”‘, perquè aquesta legislatura ha estat la de ‘desenrunar les ruïnes i posar ordre fins en les coses més nímies’, com per exemple a les bases de dades de les conselleries.

‘Jo no sé com governava el PP, no és una qüestió ideològica ni política, anava tot cap per avall, aquests anys m’han servit per a adonar-me en quines condicions de desastre es pot governar i fins i tot rebre vots’, ha asseverat.

Sobre un sorpasso al PSPV: ‘La possibilitat hi és, i no tan sols la possibilitat, sinó el desig i les ganes’
Oltra assegura que no li agrada parlar de sorpasso al PSPV a les pròximes eleccions a les Corts, però troba que és clar que ‘la possibilitat existeix, i òbviament no tan sols la possibilitat, sinó el desig i les ganes’. ‘És una possibilitat i totes les formacions polítiques no volen sinó tenir com més suport millor, ningú no es presenta a les eleccions per perdre-les’, afegeix.

Sobre la possibilitat de convertir-se en la presidenta del País Valencià en cas que Compromís superi en vots al PSPV, malgrat que insisteix que no li agrada parlar-ne, ha dit que si encapçala la llista de Compromís cal tenir-la present i que el 2015 ja es va mostrar ‘disposada a dirigir aquest vaixell’.

Tanmateix, diu que això tampoc no és allò que més la preocupa perquè li sembla més important que es consolidin les polítiques. ‘Jo desitge que Compromís tinga com més suport millor i que les polítiques del Botànic, que, indubtablement, sense Compromís no haguessen estat així, tinguen el suport de les urnes’, ha subratllat.

Sobre si continuaria com a vice-presidenta en el cas que no hi hagués aquest sorpasso, Oltra ha afirmat que no vol aventurar-ne els resultats i ha incidit que ‘la gent ha de ser tan lliure com pugui a l’hora de votar i quan el resultat és damunt de la taula cal gestionar-lo’.

La legislatura següent
A partir del 2019, diu Oltra, podrà governar ‘sobre net, sobre uns fonaments sòlids, i aquí es construeix molt millor, molt més ràpid’. Vol abordar amb especial èmfasi, a més de les qüestions socials, àrees ‘més estratègiques, més a llarg termini’ com el canvi del model productiu, la transició ecològica o l’habitatge públic, dotant de ‘més múscul’ aquestes conselleries.

Sobre si consideraria un fracàs que el Botànic no tingués prou suport ciutadà per a continuar governant, ha dit que està ‘convençuda que hi haurà quatre anys més’ i que ‘aquests quatre anys serviran per a consolidar el canvi que s’ha produït’. Segons ella, aquesta transformació ‘ha estat com de la nit al dia’.

‘Hem fet un gir que, a més, la gent ja nota, en les diferents enquestes de satisfacció es veu. Això és imparable i la gestió és molt ben valorada. Jo estic convençuda que hi haurà quatre anys més, que són els quatre anys de la transformació, aquests han estat els quatre anys del rescat de les persones, de l’emergència, i els quatre anys següents seran els de la transformació’, ha avançat.

Com més gent s’implique en el govern, millor
Sobre si en aquests ‘quatre anys de la transformació’ Podem hauria d’entrar a formar part del Consell i no limitar-se a donar-hi suport parlamentari com ha passat aquesta legislatura, Oltra ha indicat que ‘sempre és bo que les formacions polítiques s’impliquen en el govern perquè la gestió és agafar el toro per les banyes ‘.

‘Jo crec que és bo, però és una cosa que ha de decidir cada formació, respecte a la postura de cada formació d’implicar-o donar suport al parlament com fa Podem des de la lleialtat’, ha assenyalat i ha afegit tot seguit que ella és partidària que ‘com més gent s’implique en el govern millor, també canvia molt la visió i és enriquidor’.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.