L’ex-diputada de la CUP Mireia Boya ha explicat que dimecres declararia davant el magistrat del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena. Ha dit que aniria ‘de cara’ i que no renunciaria ni a ‘una coma’ del programa electoral amb què es van presentar el 27-S, ni al fet que l’1-O ‘vam fer un referèndum i el vam guanyar’. ‘No serveix de res abjurar de la ideologia pròpia per evitar la presó’, ha dit Boya, que considera que tota la causa per la qual és investigada per rebel·lió i sedició es basa en un atestat de la Guàrdia Civil ‘parcial i interessat, que crea un relat que no es correspon amb la realitat perquè no hi va haver violència’.

En cas que acabés entrant a presó, situació que ha considerat la pitjor possibilitat, ha dit: ‘En aquest cas, no en sortiré fins que no tinguem la República.’ Boya ha dit que ara tocava fer-la efectiva.

Tenint en compte aquesta possibilitat, ha exigit una reacció política que sigui una ‘estratègia conjunta i coordinada’ dels partits i de tots els independentistes.

En la conferència de premsa que ha fet aquesta tarda a Lleida, no ha concretat si respondria a les preguntes de la fiscalia.

Més informació:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]