L’ex-diputada de la CUP Mireia Boya ha explicat que dimecres declararia davant el magistrat del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena. Ha dit que aniria ‘de cara’ i que no renunciaria ni a ‘una coma’ del programa electoral amb què es van presentar el 27-S, ni al fet que l’1-O ‘vam fer un referèndum i el vam guanyar’. ‘No serveix de res abjurar de la ideologia pròpia per evitar la presó’, ha dit Boya, que considera que tota la causa per la qual és investigada per rebel·lió i sedició es basa en un atestat de la Guàrdia Civil ‘parcial i interessat, que crea un relat que no es correspon amb la realitat perquè no hi va haver violència’.

En cas que acabés entrant a presó, situació que ha considerat la pitjor possibilitat, ha dit: ‘En aquest cas, no en sortiré fins que no tinguem la República.’ Boya ha dit que ara tocava fer-la efectiva.

Tenint en compte aquesta possibilitat, ha exigit una reacció política que sigui una ‘estratègia conjunta i coordinada’ dels partits i de tots els independentistes.

En la conferència de premsa que ha fet aquesta tarda a Lleida, no ha concretat si respondria a les preguntes de la fiscalia.

Més informació:

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb