Milers de persones han sortit avui al carrer a diversos punts de Nicaragua per protestar contra el govern del president Daniel Ortega i exigir-ne la dimissió, segons ha recollit el diari local ‘La Prensa’.

La marxa està convocada per la patronal nicaragüenca del Consell Superior de l’Empresa Privada (COSEP) sota el lema ‘Caminada per la pau i el diàleg’. A més de la manifestació de Managua també hi ha manifestacions a Rivas, Diriamba, San Marcos i Jinotepe, Estelí, Chinandega i Siuna.

Els nicaragüencs s’han concentrat principalment a dos punts de Managua, la rotonda de Metrocentro i la de la Virgen, per rebutjar la violència policíaca exercida contra els manifestants des de dimecres passat, 18 d’abril, quan protestaven contra la reforma de la Seguretat Social.

Els manifestants han dut banderes i han cridat ‘president, vagi-se’n!’ al seu avanç per la capital. Als carrers de la localitat de León, unes 10.000 persones, la majoria estudiants, han exigit que el president i la seva dona, Rosario Murillo, abandonin el poder.

Les protestes han deixat almenys nou morts des de dimarts passat després de l’anunci d’una dura reforma de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) que elevava les contribucions de treballadors i empresaris i imposava una retenció del 5 per cent a les pensions. No obstant això, diverses fonts asseguren que hi ha més de 20 morts. La reforma ha estat finalment retirada pel mateix president.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]