Paint s’ha convertit en un dels programes d’edició d’imatge més destacats per ser totalment gratuït i pel seu maneig senzill, que permet fer petits canvis en imatges de forma molt simple. No obstant això, aquesta eina gairebé històrica té els dies comptats, ja que Microsoft ha anunciat que no ho inclourà en la seva llista de programes per a Windows 10 Fall Creators Update, la nova actualització del sistema operatiu que arribarà a la tardor.

D’aquesta forma, Microsoft acomiadarà un dels seus programes més reconeguts, que s’incloïa en tots els seus equips i sistemes des del 1985, des de la primera versió de Windows 1.0 fins a Windows 10. L’empresa nord-americana no especifica en el seu comunicat la data exacta en la qual s’eliminarà Paint, ni tampoc les raons que els porten a eliminar un programa amb 32 anys d’història.

No obstant això, Paint no serà l’únic eliminat en la nova versió de Windows. Altres programes i eines com el servei de correu Outlook Express i els estalvis de pantalles també veuran el seu final a la tardor amb Fall Creators Update.

L’actualització prèvia, Windows 10 Creators Update, ja semblava anticipar la fi de Paint a l’abril amb la inclusió de Paint 3D, encara que no es va concebre com un substitut del programa original. Aquest nou programa permet a l’usuari modelar imatges bàsiques en 3D, i també ofereix petites eines d’edició en dues dimensions. Es preveu que aquest programari sí es mantingui dins de la llista de programes predeterminats de la nova versió de Windows.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]