metro barcelona

L’estació de metro de la Ciutat de la Justícia de la línia 10 Sud funcionarà a partir de demà a les 15.00, i donarà servei al sector d’equipaments situat a la Gran Via i als veïns dels barris de Santa Eulàlia i Gran Via Sud de l’Hospitalet de Llobregat.

En un comunicat, Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) ha explicat que és la setena estació que obren a la línia en aquesta segona ampliació, i que inicialment tenia cinc estacions (des de Foc fins a Collblanc) el 8 de setembre del 2018 i que es va ampliar amb la de Povençana el passat 2 de març.

De les set estacions de la línia, tres són compartides amb la línia 9 Sud: Can Tries/Gornal, Torrassa i Collblanc, i la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat preveu que el primer trimestre del 2020 entri en servei la vuitena estació, la de Zona Franca, situada al carrer A del polígon industrial.

Amb Ciutat de la Justícia, la xarxa de metro comptarà amb 158 estacions (160 amb les dues del funicular de Montjuïc), de les quals 31 són línies de funcionament automàtic sense conductor com la línia 10 Sud i, en relació amb els trens, en hora punta circularan 155 (157 amb els del Funicular), un més que ara.

L’obertura al públic de l’estació es farà efectiva després de l’acte inaugural, i s’ha creat un bitllet especial de dos viatges per dissabte, i que es distribuirà de franc durant la inauguració als dos accessos de l’estació, situats a la Gran Via, entre el carrer Alhambra i el recinte judicial.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.