#Mètode100 Umberto Eco, entre la ciència i la màgia

VilaWeb
09.10.2018 - 05:15
Actualització: 10.10.2018 - 10:19

Més enllà de les seues incursions en la narrativa i el columnisme, Umberto Eco fou una de les figures acadèmiques més conegudes en el món gràcies a les seues aportacions en el camp de la semiòtica i l’estudi de la comunicació. Doctor honoris causa per vint-i-cinc universitats arreu del món i fundador de la coneguda com semiòtica interpretativa, exercia la seua càtedra a la universitat de Bolonya, que és a més la més antiga d’Europa.

«Avui l’especialització ha establert una barrera molt alta que obstaculitza l’interès recíproc entre les ciències naturals i les ciències humanes. D’ací, la necessitat de traduccions constants a un llenguatge més pròxim a la gent»

Eco va concedir una entrevista a Mètode l’any 2004 a càrreg de les periodistes Amparo Amblar i María Iranzo, una conversa centrada en la comunicació de la ciència que va posar de manifest la implicació i compromís d’Eco amb la divulgació científica: «Avui l’especialització ha establert una barrera molt alta que obstaculitza l’interès recíproc entre les ciències naturals i les ciències humanes. D’ací, la necessitat de traduccions constants a un llenguatge més pròxim a la gent».

Amb motiu del pròxim número 100 de la revista, us convidem a rellegir l’entrevista publicada en el número 41, Ciència animada: Noves formes de comunicar la ciència.

Llig l’entrevista amb Umberto Eco

QUÈ ÉS MÈTODE?

VilaWeb fa trenta anys. Ens feu un regal?

Cada dia oferim el diari amb accés obert, perquè volem una societat ben informada i lliure.

Ajudeu-nos a celebrar-ho fent una donació única i sense cap més compromís.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor