La magistrada Patricia Romero ha processat el batlle d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, per l’acomiadament de la cunyada del portaveu del PP Luis Barcala, segons la interlocutòria notificada aquest matí. La decisió implica el segon processament d’Echávarri per un delicte de prevaricació. L’Audiència va confirmar que el processava pel presumpte fraccionament dels contractes de Comerç.

Aquest processament arriba en el moment de màxima pressió perquè Echávarri dimiteixi, després de perdre el suport de Compromís i de Guanyem Alacant. Tots els grups el pressionen perquè abandoni el càrrec, però ara per ara el batlle s’hi resisteix perquè vol garantir que la seva successora sigui l’actual portaveu socialista, Eva Montesinos.

La jutgessa assegura que hi ha indicis d’un delicte de prevaricació administrativa per part del batlle, perquè és qui dóna l’ordre que es va materialitzar en la destitució de la funcionària interina i que aquesta destitució la va decidir com a represàlia a la denúncia contra ell que va interposar el PP per un presumpte fraccionament de contractes.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]