Més de cent diputats europeus, de països diversos, han signat un document en què deixen constància de la ‘profunda preocupació’ per la situació que viu Catalunya. És per això que demanen al govern espanyol que respecti els principis democràtics bàsics i que les eleccions de demà restin lliures de qualsevol intervenció.

Els parlamentaris, a més, fan una crida al govern espanyol perquè aturi la repressió contra els dirigents polítics catalans i obri un diàleg amb el govern català i també demanen l’alliberament dels presos polítics.

Ara fa dues setmanes, la Junta Electoral espanyola va refusar la presència d’observadors internacionals en els comicis de demà. No ho va considerar procedent, adduint que la legislació electoral espanyola no preveu l’existència d’aquesta figura.

El diputat finladès Mikkö Kärnä ha compartit el document a Twitter:

El diputat de les illes Fèroe Magni Arge també n’ha compartit el text en un piulet en què diu: ‘El respecte als drets democràtics bàsics i la voluntat de diàleg és el camí cap a un futur pròsper i en pau a Catalunya.’

Podeu llegir-ne el document:

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]