L’Ajuntament de Calvià, a Mallorca, es va reunir ahir per intentar trobar mesures contra el ‘balconing’. Per intentar frenar-lo, el consistori proposa d’intensificar la conscienciació i controlar l’oferta d’alcohol. Al darrer mes ja hi han hagut tres víctimes mortals en set caigudes. L’última va ser la d’un jove britànic dijous que es troba en estat greu. Les víctimes d’aquesta pràctica són joves que vénen de festa, la majoria turistes.

El batlle, Alfonso Rodríguez, ha comparat la campanya contra el ‘balconing’ amb les campanyes contra la conducció sota els afectes de l’alcohol o les drogues.  De la mateixa manera, ha assenyalat que l’ajuntament necessita la capacitat per a limitar les ofertes del ‘tot inclòs’ amb alcohol durant tot el dia, ofertes ‘2×1’ o les barres lliures durant poca estona. Dins de les seves competències, el consistori ja va prohibir l’exposició en supermercats de grans palets d’alcohol amb ‘ofertes agressives’.

En la reunió, hi van participar representants del consistori, la delegació del govern espanyol, la direcció general de turisme espanyola, l’IbSalut, So n’Espases, la policia local, la policia espanyola, l’Associació Hotelera de Palmanova-Magaluf i el Consolat britànic.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb