Els conservadors liderats per la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el Partit Socialdemòcrata (SPD) han aconseguit segellar un acord per formar un govern de gran coalició després de tota una nit de negociacions, segons que ha informat el setmanari ‘Der Spiegel’. Així es posarà fi a un període de quatre mesos sense govern, una situació inèdita fins al moment al país germànic.

L’acord deixa clar el repartiment de carteres ministerials, amb els socialdemòcrates al capdavant dels ministeris de Finances, Afers Exteriors i Treball. La consecució d’aquest acord posarà fi a la crisi política que hi ha hagut per les dificultats de formar govern que ha afrontat el bloc conservador, liderat per Merkel, des de la seva victòria en les últimes eleccions legislatives.

El primer intent de formar govern amb els liberals i els verds –coneguda com la coalició jamaicana pels colors dels tres partits– no va fructificar, i els conservadors van començar a negociar amb el seu gran rival, els socialdemòcrates. El partit liderat per Martin Schulz haurà de sotmetre ara l’acord als seus 464.000 afiliats.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]