Mercedes Conde Pons

Mercedes Conde Pons serà la nova directora artística adjunta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana a partir de la temporada 2019-20 en substitució de Víctor Garcia de Gomar, que passarà a ser director artístic del Liceu.

Així ho ha avançat l’entitat en un comunicat, en què assegura que amb el nomenament manté el model de gestió artística desenvolupat pel Palau les darreres temporades. Mercedes Conde s’incorporarà a aquest equip, en què tenen un paper rellevant Simon Halsey (director artístic dels cors de l’Orfeó Català) i la resta de directors dels cors de l’entitat.

Concretament, es tracta de Pablo Larraz, sotsdirector de l’Orfeó Català; Xavier Puig, director principal del Cor de Cambra; Esteve Nabona, director del Cor Jove i de l’Escola Coral; Buia Reixach, directora del Cor de Noies; Glòria Coma, directora del Cor Infantil; Glòria Fernàndez, directora del Cor Mitjans; i Mercè Pi, directora del Cor Petits; i en què la responsabilitat final és assumida pel director general Joan Oller.

Per completar aquesta tasca es compta també amb l’experiència i el suport de la Comissió Artística de la Junta de l’Orfeó Català, presidida pel mestre Antoni Ros Marbà, vice-president segon de l’Associació. Ros Marbà ha participat conjuntament amb el director general en el procés de selecció.

Reptes de la programació

Els objectius de la programació seguiran essent els mateixos que els darrers anys i que venen donats pel Pla Estratègic de l’entitat. Aquests són: la centralitat de la música coral, la recerca de l’excel·lència, dotar la programació d’una personalitat pròpia, la internacionalització del Palau i l’Orfeó Català i els altres cors, la pluralitat de perspectives i períodes històrics, el suport a la creació, el suport als joves intèrprets amb especial atenció als del nostre país, el suport al patrimoni musical català, l’interès per desenvolupar activitats complementàries i connexions amb altres arts, l’atenció prioritària a la vessant educativa i social de la institució, i sobretot, l’ampliació en quantitat i varietat dels públics de la institució.

Properament l’entitat presentarà el proper Pla Estratègic per al període 2019-2022 on s’explicitarà la voluntat de mantenir aquests criteris de programació que han permès fer créixer l’impacte cultural del Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català i recuperar la confiança de la societat en la institució.

Mercedes Conde Pons, doncs, treballarà com a adjunta per als temes artístics amb Joan Oller, tot donant continuïtat al projecte i treballant per enfortir el discurs artístic propi de la programació del temple modernista.

Sobre Conde

Conde és llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i Màster en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, amb un projecte final sobre Joan Maragall i la música. Té un postgrau en Gestió d’Empreses en la Indústria de la Música per la IDEC-Universitat Pompeu Fabra i va realitzar estudis musicals a l’Acadèmia Marshall. Va ser cantant del Cor Jove de l’Orfeó Català i també del Cor Anton Bruckner.

Actualment és directora de la ‘Revista Musical Catalana’, coordinadora del cicle de joves talents El Primer Palau i del Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català i ha realitzat diverses publicacions entre les quals, la coordinació del llibre ‘Història Musical del Palau. 1908-2018’.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.