El xef basc Martín Berasategui ha creat un menú modernista a la Fonda Espanya de Barcelona, amb setze plats inspirats en la cuina tradicional catalana. Amb el títol ‘Viatge pel Modernisme’, el menú es proposa d’unir la cuina amb l’entorn, no pas per mitjà de plats tradicionals, sinó de cuina d’autor adaptada a la Barcelona modernista que representa l’Hotel Espanya.

Aquest espai va ser construït per l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Muntaner l’any 1903 i conté escultures d’Eusebi Arnau i pintures de Ramon Casas. De fet, en les menges s’hi poden  apreciar detalls d’aquest pintor.

L’equip ha treballat en aquesta idea des de l’estiu passat. La vaixella, l’ha feta un ceramista barceloní amb la intenció que tota la proposta desprengui modernisme. Així mateix, els creadors han revisat la proposta gastronòmica de principi del segle XX a la Biblioteca de Catalunya.

El menú transporta el comensal al passat, amb plats de nova creació, com ara un grill de pomelo osmotitzat o una reinterpretació de la torrada amb tomàquet i allioli. Els detalls pictòrics que decoren l’espai també es traslladen a la taula, amb plats com ara un turbot al pil-pil, que vol representar el Mural de les sirenes de Casas.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]