El cap de govern d’Andorra, Antoni Martí, va proposar ahir al primer ministre francès, Édouard Philippe, de preparar un acord global de cooperació transfronterera que serveixi de marc per a les múltiples accions de col·laboració que han engegat tots dos governs. Martí féu aquesta proposta a la reunió que van tenir a l’Hotel Matignon de París, la primera d’ençà del nomenament del primer ministre francès.

Martí i Philippe van posar en relleu les múltiples vies de col·laboració que s’han obert aquests darrers anys entre Andorra i França: en matèria d’educació, d’agricultura, salut i energia, per exemple. Per aquest motiu proposa de preparar i signar un acord global en cooperació transfronterera que serveixi per a emmarcar totes les col·laboracions engegades i deixar-lo com a base per als futurs governs.

Durant la reunió, també van fer un balanç de la col·laboració en matèria d’infrastructures que va començar amb el primer acord en què Andorra va decidir d’invertir a França per millorar els accessos. L’acord contenia una inversió andorrana d’un total de 10,5 milions d’euros en sis anys i aquestes obres ja s’han programat. Les millores dels accessos facilitaran els intercanvis comercials i el desenvolupament econòmic i social mutu. El primer ministre francès també va garantir ple suport a les negociacions per un acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb