El president del govern espanyol Mariano Rajoy, ha concedit una entrevista a Onda Cero en la qual, en articular una resposta sobre les eleccions del 21-D, ha tingut una relliscada i ha reconegut Catalunya com una república: ‘En les últimes eleccions de la república a Catalunya, el resultat entre els partits independentistes, nacionalistes, i els que no ho eren, era exactament igual que el de les últimes eleccions’. Vegeu el vídeo:

El lapsus ha corregut ràpidament per la xarxa i #RajoyenOndaCero s’ha convertit ‘trending topic’ a l’estat espanyol. De fet, no és la primera vegada que Rajoy viu una situació semblant als micròfons d’Onda Cero i essent entrevistat per Carlos Alsina. El 2015 Rajoy fou incapaç d’argumentar per què els catalans deixarien de ser ciutadans europeus en cas d’independència de Catalunya. Una simple pregunta d’Alsinael va deixar desarmat.

Vegeu aquest fragment de vídeo, subtitulat en anglès:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb