El president del govern espanyol Mariano Rajoy, ha concedit una entrevista a Onda Cero en la qual, en articular una resposta sobre les eleccions del 21-D, ha tingut una relliscada i ha reconegut Catalunya com una república: ‘En les últimes eleccions de la república a Catalunya, el resultat entre els partits independentistes, nacionalistes, i els que no ho eren, era exactament igual que el de les últimes eleccions’. Vegeu el vídeo:

El lapsus ha corregut ràpidament per la xarxa i #RajoyenOndaCero s’ha convertit ‘trending topic’ a l’estat espanyol. De fet, no és la primera vegada que Rajoy viu una situació semblant als micròfons d’Onda Cero i essent entrevistat per Carlos Alsina. El 2015 Rajoy fou incapaç d’argumentar per què els catalans deixarien de ser ciutadans europeus en cas d’independència de Catalunya. Una simple pregunta d’Alsinael va deixar desarmat.

Vegeu aquest fragment de vídeo, subtitulat en anglès:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]