El candidat d’ERC a la batllia de Barcelona, Ernest Maragall, ha proposat aquest dilluns als partits que concorren a les eleccions municipals que signin un acord “per la defensa dels drets fonamentals i contra el feixisme”. En un article publicat a ‘La Vanguardia’, Maragall ha plantejat que els grups de l’Ajuntament i els candidats a les eleccions signin el ‘Compromís de Barcelona contra l’Odi’ per tal que es comprometin “a no pactar amb formacions d’extrema dreta” ni amb partits que “governin gràcies al seu suport”, així com a “no finançar-se amb cap entitat que defensi ideologies d’ultradreta”. “No podem permetre cap tipus d’acord polític, explícit o tàcit, amb els que fomenten l’odi i mantenen discursos retrògrads i nostàlgics del passat dictatorial”, ha apuntat el candidat d’ERC a la batllia de Barcelona.

L’acord plantejat per Maragall demana als partits i candidats a les eleccions un “compromís de denúncia als discursos que fomentin l’odi, relativitzin el feixisme o el comparin amb les voluntats socials democràtiques”, així com un “compromís a posar en valor el feminisme, la multiculturalitat, la laïcitat i els drets de les majories” i un “compromís que expliciti el rebuig institucional al feixisme dels partits de Barcelona”. “Amoïnat” per l’entrada de Vox a la mesa del Parlament andalús En l’article, Maragall ha assegurat que “l’odi no pot ser mai justificable ni homologable políticament” i s’ha mostrat “amoïnat” i “indignat” per la “naturalitat” amb què Vox ha entrat a la mesa del Parlament andalús. “Vox ha destapat del tot les vergonyes d’un Estat sense nord, portant-lo, encara més, cap a l’abisme que provoquen l’odi i l’omissió culpable dels demòcrates”, ha apuntat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb