Cada any es fa a Manlleu la Fira Gastronòmica del Porc i la Cervesa, que enguany s’escau aquest cap de setmana. És una avinentesa per a tastar el producte principal de la comarca d’Osona, el porc, combinat amb una beguda que aquests darrers anys ha evolucionat molt: la cervesa artesana. A la plaça de Fra Bernadí s’hi aplegaran una cinquantena de parades on es podran tastar tot de productes derivats del porc, com ara embotits i plats elaborats amb aquesta menja. I així mateix hi haurà una bona mostra de cerveses artesanes que es fan en diversos punts del país.

La fira es completa amb tot d’activitats gastronòmiques i concursos. Un dels més destacats és el Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional, en què es tria la millor llonganissa del país per promoure, fomentar i difondre els oficis relacionats amb la carn i els productes carnis. L’altre gran pilar de la fira, la cervesa, també tindrà un concurs, en què es valoraran aspectes com ara la sensació a la boca, l’aroma o el gust.

Un altre dels grans atractius de la fira és la recreació de la matança del porc, a càrrec dels comerciants del mercat municipal. També es farà una rostida del porc a l’estil tradicional i s’elaboraran embotits en directe. Finalment, s’organitzaran tallers de cuina per a grans i petits i demostracions a càrrec de cuiners de la comarca.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb