Continuen les mobilitzacions a Hong Kong contra el govern pro-xinès de Carrie Lam. Els manifestants han ocupat avui l’estació de metro de Yuen Long, on el cap de setmana passat, escamots favorables al règim de Pequín van atacar manifestants amb bastons i altres objectes. L’acció havia estat prohibida per la policia que, després d’unes hores d’ocupació, ha carregat amb violència contra els manifestants.

La desocupació violenta de l’estació ha tensat el carrer, on hi havia milers de persones protestant en contra de la violència de la policia i dels escamots pro-xinesos. Els antiavalots han intentat dissoldre la protesta amb gas lacrimogen, però només han aconseguit enervar els manifestants, que han decidit enfrontar-se als agents. Els manifestants han fet trinxeres en diversos carrers amb tanques, containers i altres materials.

Centenars de manifestants es concentren a l’aeroport de Hong Kong al crit de ‘Hong Kong lliure’ 

Vegeu més imatges dels enfrontaments:

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb