Centenars de manifestants s’han concentrat aquest divendres al crit de ‘Hong Kong lliure’ a l’Aeroport de l’antiga colònia britànica, en un moment en el qual les autoritats de Singapur han demanat als seus ciutadans que no s’acostin al territori hongkonguès.

Alguns manifestants, protegits amb cascos i asseguts a la zona d’arribades de l’aeroport, han exhibit pancartes que demanen al Govern que retire la llei d’extradició, que està suspesa però encara registrada al Parlament, i han cridat i cantat lemes com ‘Hong Kong lliure’.

Les autoritats aeroportuàries han afirmat que els vols no es veuran afectats per la protesta, tot i que han aconsellat als passatgers que arriben amb més antelació davant del risc que hi hagi cancel·lacions.

Hong Kong ha viscut en els darrers dos mesos la seua pitjor crisi per les manifestacions massives contra la llei d’extradició al territori continental xinès que va impulsar la cap del Govern hongkonguès, Carrie Lam.

Milers de manifestants surten als carrers d’Hong Kong en una nova marxa per la democràcia

El que va començar com una protesta contra la llei d’extradició, que ja s’ha suspès, s’ha convertit en tota una mobilització a favor d’aconseguir més democràcia a Hong Kong. A més, els manifestants exigeixen la dimissió de Carrie Lam i els turistes xinesos no poden accedir al territori hongkonguès per decisió de les autoritats.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb