manifestacions valencia castello alacant extrema dreta drets socials

Avui s’han fet manifestacions a València, Alacant i Castelló contra l’extrema dreta i pels drets socials, convocades per la xarxa Caminant. A València, la manifestació ha congregat aquesta tarda en el centre de la ciutat a nombroses persones que han reclamat ‘igualtat, drets i llibertats’ i han alertat de l’aparició de l’extrema dreta.

La manifestació ha sortit sobre les 18.00 de la plaça de l’Ajuntament per a, després de discórrer per diversos carrers del centre amb pancartes i cantant lemes, acabar davant la seu de la delegació del govern espanyol, al carrer Colón.

Allà s’ha llegit un manifest unitari subscrit per les entitats que formen part de la xarxa, i que reclama una democràcia social i refusa i lamenta l’aparició de l’extrema dreta que ataca moviments com el feminista.

S’ha defensat que és el moment de ‘tornar als carrers’ perquè ‘els últims esdeveniments aprofundeixen en la deriva antidemocràtica que portem vivint des de fa anys, fruit de la vulneració de drets, la precarització de la vida, l’augment de les desigualtats socials i l’empobriment de la població’.

Caminant València considera ‘urgent’ la posada en marxa de reformes fiscals, laborals i polítiques i un finançament just, que permetin ‘posar els recursos econòmics al servei de les majories socials’, ja que en cas contrari, adverteix, ‘es condemna als pobles a viure sotmesos a la inseguretat vital’ al no poder satisfer les seves necessitats bàsiques. De la mateixa manera, entén que ‘només des de la mobilització social unitària i sostinguda en el temps es pot conquistar els drets i una vida digna’. A Alacant i Castelló les manifestacions s’han fet a les 18.00 i a les 12.00 respectivament.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb