La Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d’UGT-PV (FeSMC-UGT-PV) ha acordat de paralitzar momentàniament la convocatòria d’una vaga del personal de Prosegur dels aeroports de València i Alacant, després de la convocatòria per part del govern espanyol d’una taula de diàleg social amb sindicats. En qualsevol cas, el sindicat reclama que el procés de diàleg tiri endavant, ja que, en cas contrari, adverteix que mantindrà el calendari d’assemblees per acordar possibles aturades.

El responsable de Seguretat i Neteja d’UGT a nivell estatal, Diego Giraldez, diu que no poden rebutjar la possibilitat de diàleg entre les parts per a cercar solucions, no només pels aeroports de Barcelona, València i Alacant, sinó a tot l’estat: ‘La solució demana de situar els plecs de condicions per a les adjudicacions públiques en una altra direcció. Una direcció més vinculada a garantir les condicions laborals dels treballadors i la qualitat del servei, que no pas a unes ofertes precàries i situades amb el preu més baix’.

Giraldez diu que de moment estan esperant resposta des del ministeri de Foment per a reunir-se, una trobada que s’ha de produir en caràcter urgent: ‘Si no tornarem als carrers’. Demanen que a la mesa hi hagi representants del govern i de la patronal.

L’avís de vaga
Els treballadors de l’empresa Prosegur van explicar ahir que, després del conflicte de l’aeroport de Barcelona, potser també farien vaga. Creuen que les queixes de la plantilla d’Eulen són col·lectives i que ells també es troben amb una sobrecàrrega de feina, pèrdua de drets laborals i sous baixos.

Els sindicats van amenaçar de començar la vaga si el govern espanyol activava definitivament el laude d’obligat compliment. Tanmateix, l’anunci de De la Serna de crear una mesa de negociació, quelcom que demanaven des de feia mesos, UGT ha decidit de paralitzar la vaga.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]