L’STEI considera insuficient la proposta de llei de Celáa

  • El sindicat manifesta que cal aprofundir en la gestió democràtica dels centres i en la laïcitat del sistema educatiu

VilaWeb
Redacció
07.03.2020 - 01:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’STEI Intersindical considera que la llei orgànica de modificació de la LOE, la LOMLOE, presentada per la ministra espanyola Isabel Celáa és insuficient i una nova oportunitat perduda per a avançar cap a un model d’escola pública, inclusiva, equitativa, compensadora, coeducativa, democràtica, respectuosa amb les llengües i cultures dels territoris i que realci els ensenyaments artístics.

El sindicat valora de manera positiva l’eliminació d’alguns aspectes més lesius de la LOMCE, com la segregació de l’alumnat, l’eliminació de competències a claustres i consells escolars, la qualificació de la matèria de religió, les revàlides i altres qüestions. També s’avança en relació amb l’admissió de l’alumnat pel que fa a la distribució equilibrada entre els centres públics i els privats i concertats. Però troba a faltar una defensa més valenta que permeti de fer realitat algunes reivindicacions històriques del sector. En aquest sentit, l’STEI Intersindical considera que resten pendents molts punts que s’haurien de millorar.

El sindicat manifesta que cal aprofundir en la gestió democràtica dels centres, en la laïcitat del sistema educatiu i, també, en una millora efectiva de les condicions laborals del col·lectiu docent i no docent dels centres públics i dels privats i concertats, aspecte sobre el qual la nova proposta de llei no fa cap esment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes