proposta

L’STEI Intersindical considera que la llei orgànica de modificació de la LOE, la LOMLOE, presentada per la ministra espanyola Isabel Celáa és insuficient i una nova oportunitat perduda per a avançar cap a un model d’escola pública, inclusiva, equitativa, compensadora, coeducativa, democràtica, respectuosa amb les llengües i cultures dels territoris i que realci els ensenyaments artístics.

El sindicat valora de manera positiva l’eliminació d’alguns aspectes més lesius de la LOMCE, com la segregació de l’alumnat, l’eliminació de competències a claustres i consells escolars, la qualificació de la matèria de religió, les revàlides i altres qüestions. També s’avança en relació amb l’admissió de l’alumnat pel que fa a la distribució equilibrada entre els centres públics i els privats i concertats. Però troba a faltar una defensa més valenta que permeti de fer realitat algunes reivindicacions històriques del sector. En aquest sentit, l’STEI Intersindical considera que resten pendents molts punts que s’haurien de millorar.

El sindicat manifesta que cal aprofundir en la gestió democràtica dels centres, en la laïcitat del sistema educatiu i, també, en una millora efectiva de les condicions laborals del col·lectiu docent i no docent dels centres públics i dels privats i concertats, aspecte sobre el qual la nova proposta de llei no fa cap esment.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.