El ministeri de Defensa de l’Argentina ha informat que han trobat el submarí ARA San Juan, desaparegut fa just un any amb quaranta-quatre tripulants a bord. Era a 800 mtres de profunditat i ha estat possible gràcies a una empresa contractada pel govern.

L’última vegada que la nau va comunicar la posició, el 15 de novembre de 2017, li restava aire per a set dies. Llavors era a 430 km de la costa. La tripulació havia rebut l’ordre de tornar a la base naval al Mar de Plata després d’haver fet saber que els entrava aigua.

Ocean Infinity, els responsables de la troballa, van ser contractats per l’administració de Macri després del fracàs d’una operació internacional.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb