Lliures

Lliures, el partit fundat el juny del 2017 que reivindica la tradició catalanista i liberal de CiU, ha decidit aquest vespre en una assemblea de sumar-se a la candidatura de Manuel Valls, que té el suport de Ciutadans, a les eleccions municipals de Barcelona. La militància ho ha aprovat amb un 67% dels vots, tot i que el partit no ha detallat quanta gent ha participat en la votació.

La direcció de Lliures era partidària de sumar-se a la candidatura de Valls. Segons que explica avui La Vanguardia, el president del partit, Antoni Fernández Teixidó, ha negociat amb Valls que dos dirigents de Lliures s’incloguin entre els vuit primers noms de la candidatura. De moment, Valls ha ofert els llocs quatre i setze.

D’altra banda, la formació ha avaluat la política de pactes municipals per a tot Catalunya. Fonts del partit afirmen que s’estan tancant llistes a diferents municipis. A més, també s’ha aprovat que Lliures es presenti a les eleccions europees amb una candidatura de partits ‘centristes’ de l’estat espanyol.

Lliures, que afirma que ja compta amb mig miler de militants i simpatitzants, es defineix com una força catalanista de centre, que advoca per ‘una Catalunya autònoma plena’ fent front a l’independentisme i al populisme d’esquerres i dretes.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb